Автор
Весела Георгиева

Ето как можете да се отървете от неприятната миризмата на обувките

Обувките ви миришат ужасно, когато ги събуете? Спокойно, има решение.

Китайският сайт WeChat дава няколко съвета, с които лесно ще се справите с неприятната миризма.



С кора от мандарина

Зимата е сезонът на мандарините. Не изхвърляйте кората, след като сте изяли месестата част - поставете я в обувките и я оставете там за една нощ. На сутринта ще видите, че миризмата е по-слабо изразена.

Със сода за хляб

Сода за хляб може да се намери в почти всяка кухня. Тя абсорбира потта и неприятните миризми. Поръсете малко сода за хляб върху обувката и я оставете за една нощ. Когато дойде време да обуете обувките си, изхвърлете содата за хляб. Ще откриете, че специфичната миризма е изчезнала.

С репелент против комари


Много хора купуват през лятото флакон с репелент срещу комари, който обикновено не се изразходва напълно. Ако имате останал, капнете малко върху хартиена салфетка и я сложете в обувките си. Репелентът срещу комари съдържа определено количество алкохол, който може да убие бактериите в обувките ви.



С.. монети


Ако в дома ви има медни монети, сложете ги в обувките си. Факт е, че монетите съдържат медни йони, които потискат растежа на бактериите.

А за да не стигате до подобни проблеми...

1. Изберете дишащи обувки.

2. Изсушавайте мокрите обувки внимателно.

3. Излагайте редовно обувките си на слънце - слънчевата светлина помага да се предотврати образуването на неприятни миризми.