Автор
Антония Дамянова

12 амулета според зодията, които ще привлекат късмета през 2023-та - може да си ги направите сами

Силата на амулетите все още не е доказана, но трябва да сте подготвени за всякакви трудности и да се опитате да се предпазите колкото е възможно повече през 2023 година, която вече е настъпила.

Овен

Овенът е първият знак в зодиака. Това са упорити и силни личности. Фигурка на агне, изработена от памучна вата или филц, може да се превърне в отличен амулет. Можете сами да изберете размера на играчката. Дали ще я носите със себе си и ще заложита на по-малък размер, или ще си набавите по-голяма фигурка за декорация у дома, е въпрос на личен избор.

Телец

Това са трудолюбиви и практични хора, които не обичат да харчат пари за глупости. Следователно домашно направената чантичка за дребни пари може да се превърне в чудесен амулет за тях. За нея ще са ви необходими парче плат, конец и игла, а времето за направа ще отнеме не повече от пет минути.

Близнаци

Близнаците са независими и енергични. Техният талисман трябва да бъде нещо леко, например броеница или огърлица от мъниста. Освен това собственоръчното създаване на такива бижута може да бъде отлична терапия.

Рак

Това са уязвими и приятелски настроени хора. Цветът на знака им е розов, така че малка кутия в съответния цвят от картон, в който да поставят бележки с мислите си там, е идеалният амулет за тях. За Раците е много важно да се разтоварват от токсичните и негативни мисли, за да не бъдат тъжни.

Лъв

Лъвовете са много амбициозни, те винаги искат да бъдат в светлината на прожекторите, така че ярката брошка може да се превърне в техен основен талисман. Може да се направи с пера или кристали, според личните предпочитания.

Дева

Представителите на тази зодия са рационални и уравновесени, техният амулет през следващата година може да бъде перлена огърлица, която може да си направите сами. Достатъчно е да си купите корда и няколко перли за нанизване.

Везни

Везните са уникални, но понякога им е трудно да изберат нещо недвусмислено в живота си, така че един от основните им талисмани за 2023 г. може да бъде монета с думите „да“ и „не“, която в трудни ситуации да хвърлят в ръцете си в търсене на правилното решение.

Скорпион

Скорпионите обикновено са ярки и ексцентрични личности, но по душа са много сантиментални и дори раними. Техният амулет ще бъде хартиен скорпион, сгънат в стила на японското оригами. Такова творение може да се сложи в чанта и да се носи навсякъде за късмет.

Стрелец

Стрелците са много умни и нещо, направено от дърво ще се превърне в техен идеален талисман. Най-добрият вариант е издълбана висулка, която е лесна за носене. Можете също така да поставите в дома си дървена ваза или статуетка - това ще привлече благополучието в къщата ви.

Козирог

Тези хора са много целенасочени. Добър талисман за тях би било нещо, което има връзка с природата. Страхотна идея е декорация от епоксидна смола, към която може да се добавят сухи цветя.

Водолей

Една от най-тайнствените зодии, която привлича със своята загадъчност. Добър вариант е декорацията, в която са включени пера.

Риба

Те са дълбоки и уникални личности. Амулетът им трябва да има син цвят, символизиращ водата. Това може да бъде малка чанта, бижу или обикновен конец около китката им.

Четете още: Тези 4 зодиакални знака ще намерят любовта през 2023-та