Автор
Цвета Герчева

Заедно с Лора и Стоян събрахме уникални 'Великденски вкусове и традиции от цял свят' в един специален проект

Великден наближава, а заедно с празника се появява и онзи изконен въпрос, който "забавлява" всяка домакиня по празниците: "Какво да сложа на трапезата, за да изненадам любимите ми хора?" И понеже ние в Woman.bg знаем от опит, че за една жена няма по-добра визитна картичка от вкусната храна и споделеното време със семейството, в партньорство с Лора и Стоян от "Бон Апети" създадохме един много специален проект, наречен "Великденски вкусове от цял свят".

Направихме го, за да ви подарим щипка вдъхновение през март и април и защото вярваме, че вкусната храна е мисия, в която трябва да вложиш малко старание, малко знания и много любов. В рамките на 30 дни ще ви споделим най-вълнуващите кулинарни идеи от националните кухни на куп държави по света, където традиционно отбелязват Възкресение по нестандартен и доста интересен начин.

В християнския свят дните около Великден са наситени с особена магия и вяра в доброто, в силата на новото начало и в мъдростта да направиш своята равносметка, въпреки трудностите на ежедневието. Семейството се събира около трапезата, а ястията, сладките хлябове и яйцата са символ на новия живот и силната надежда.

В рамките на "Великденски вкусове от цял свят" ще намерите 30 уникални рецепти от различни страни, както и някои вечни български класики, свързани с празничната трапеза. Ще научите за различните обичаи и обреди, свързани с тези ястия и ще се изненадате колко лесно и бързо можете да ги приготвите и вие у дома. Лора и Стоян са събрали за този ексклузивен проект само проверени рецепти, които самите те са приготвяли много пъти.

С любов и внимание към съставките и вкусовете, това кулинарно изживяване отваря нова страница в тефтера с рецептите на мама: от Италия до Франция и Испания, от Русия до традиционно български или пък гръцки ястия - бъдете с нас и всеки ден ще научавате по една нова и нестандартна рецепта за Великден.

Стартираме днес, а добрата новина е, че с нашите партньори от "Бон Апети", Philadelphia, Sofia Mel, Gorenje, Birra Moretti, Caricol Gastro, President и Ahmad tea сме подготвили специални награди за всички, които следят вкусните ни рецепти.

Всеки, който се включи в нашата специална игра във Фейсбук, има шанс да спечели книга от Лора и Стоян, нож за пица, стек бира Moretti, а един от Вас ще се бори за голямата награда - участие в уъркшоп по месене на козунак с двамата шеф готвачи.

Още ли не сте решили какво да сложите на великденската трапеза? Ние имаме цели 30 идеи за вас!


(в материала има продуктово позициониране)