Автор
Кристина Кирова

Захари Бахаров: Юлиан Вергов каза всичко, което трябваше, а кой ще поднесе цвете на майка му?

Актьорската гилдия днес празнува, след като делото срещу Юлиан Вергов беше прекратено и стана ясно, че той не е насилник и не е посягал физически на Диана Димитрова.

Тази сутрин самият актьор заяви официалната си позиция по случая, в която е изложил фактите - без излишна емоция, без недомлъвки и със социална отговорност. Актьорът изрази съжаление, че казусът придоби толкова широка популярност, защото:

View post on Instagram
 

"Борбата срещу насилието над жени - кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен, и който придоби, за съжаление широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални. Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие, ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане", гласи част от обръщението на Вергов.

Той вече получи подкрепата на свои колеги, като първият от тях бе Захари Бахаров, който поздрави Юлиан за това, че е казал всичко необходимо и зададе възможно най-логичният въпрос:

"Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето ѝ".

View post on Instagram
 

Следваща беше Марта Вачкова, която написа следното: "Обич за Юлиан Вергов и семейството му. Обичам те, мили ПРИЯТЕЛЮ!"

Четете още: Юлиан Вергов просто каза истината: Не пожелавам на никой родител да види съобщенията, които Диана Димитрова изпращаше на дъщеря ми