Автор
Ева Григорова

Хари го закъса: Разследват как е получил американска виза въпреки тъмното му минало

Проучването на имиграционните документи на принц Хари може да има сериозни последици за бъдещето му в Съединените щати, споделиха следователи пред DailyMail.com.

Heritage Foundation, консервативен изследователски институт, фокусиран върху обществената политика, в момента се бори с Министерството на вътрешната сигурност, за да получи копие от визовите документи на херцога на Съсекс съгласно Закона за свобода на информацията.

View post on Instagram
 

Директорът на организацията и техеният адвокат казаха пред DailyMail, че имиграционните документи могат да разкрият труден дипломатически въпрос: дали Хари е декларирал предишната си незаконна употреба на наркотици и дали служителите на Министерството на вътрешната сигурност са се отнесли към него със специално отношение.

Докато е кандидатствал за разрешението си за пребиваване, Хари е трябвало да попълни формуляр с въпроса дали някога е употребявал незаконни наркотици.

Отговорът “да“ често води до отказ на заявлението или до редица допълнителни условия, на които кандидатът трябва да отговори, включително и тестове за наркотици.

Хари призна, че е приемал кокаин, магически гъби и канабис в мемоара си Spare, както и и в няколко интервюта.

View post on Instagram
 


Heritage Foundation твърди, че това означава, че той или е излъгал във формуляра си – сигурен начин да бъде изгонен от страната – или е получил специално отношение.

В опит да разберат истината, те подадоха молба до държавната агенция по Закона за свобода на информацията на 8 март тази година.

В ексклузивно интервю за DailyMail, адвокатът на фондацията и бивш главен съветник на Конгреса Самуел Дюи разкри, че служители на министерството в момента се търсят документите на принца, който има няколко различни официални титли и юридически имена, които може да е използвал в своето заявление.

Дюи добави, че ако не получи задоволителен отговор до 12 април, те ще съдят правителството във федералния съд във Вашингтон.