Автор
Ева Григорова

Ексклузивно: Хари кацна в Лондон, а дали ще се види с Уилям?

Херцогът на Съсекс се появи за първи път в Обединеното кралство след погребението на покойната кралица миналия септември и след появата на мемоарите му, Spare, които разкриха проблемните му отношения с крал Чарлз и принц Уилям.

38-годишният принц Хари присъства на първото от четиридневното изслушване във Върховния съд в понеделник за последното му дело за поверителност. Хари се присъединява към шестима други ищци, включително певеца сър Елтън Джон и Елизабет Хърли, които са завели искове за злоупотреба с лична информация срещу Associated Newspapers Limited (ANL).

Въпреки че е вероятно херцогът е решил да отседне във Фрогмор котидж, къщата която той и съпругата му Меган ще трябва да напуснат това лято, среща с брат му, принц Уилям, няма да бъде планирана.

В момента принцът и принцесата на Уелс отсъстват за Великденските празници и са на път с трите си деца, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Принц Уилям и принцеса Кейт обикновено прекарват училищните ваканции в своето жилище в Норфолк в Анмър Хол, а миналата година се насладиха на ски почивка в Куршевел, Франция.

В книгата си, публикувана през януари, принц Хари нарича Уилям “любим брат и върл враг“. Той също така твърди, че е бил физически нападнат от Уилям по време на кавга в тогавашния му дом в Лондон, Нотингам Котидж, през 2019 г.

Дворецът Кенсингтън не е коментирал нито едно от твърденията в книгата.

View post on Instagram
 


Междувременно кралят и кралицата трябваше да пристигнат във Франция за първото си държавно посещение, но първият етап от пътуването им беше отложен поради протести срещу пенсионните реформи на френския президент Еманюел Макрон, които имат за цел да увеличат възрастта за пенсиониране от 62 до 64.

Така Хари няма да се види и с баща си, докато е в Обединеното кралство, тъй като посещението на Чарлз и Камила в Германия върви по план и ще продължи до сряда.