Автор
Антония Дамянова

Първото кафене за кучета отвори врати в Гърция: Сладкиши без захар и безкофеинови напитки

В Гърция отвори врати първото кафене, предназначено специално и само за домашни любимци. Заведението се намира в столичния гръцки квартал Панграти, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ.

Лаещите посетители ще могат да се насладят на коя от коя по-вкусни тортички и други лакомства без захар. Разбира се, в кафенето ще бъдат допускани и стопаните на косматите гости.


Погледнати отвън, през витрината на кафенето, наредените зад нея кучешки деликатеси изглеждат като истински захарни изделия в сладкарница, но съдържанието им далеч не е това на сладкишите, предназначени за хора. Всъщност въпросните изкушения за домашни любимци включват сардини, рожков, пилешко месо и др.

Четириногите клиенти ще могат, освен с апетитни вкусотии, да доставят радост на сетивата си и със специално приготвена за тях безкофеинова напитка, наречена „пафи“.

Скоро гостилницата възнамерява да добави към менюто си и прясно приготвена храна, разкрива Никос Царутас – един от собствениците.

Той описва общността в Панграти като много добронамерена към животните. Той споделя и радостта си от реакцията на хората към това идейно начинание.

Българската столица също не остава по-назад що се касае до развлекателните места с хранителни съблазни за домашни любимци. В София могат да бъдат открити ресторанти, в които всеки собственик на куче е добре дошъл заедно с домашния си любимец.

Четете още: Трябва ли кучето да спи с нас в леглото? Ето какви са плюсовете и минусите