Автор
Ева Григорова

Принц Хари отново атакува кралското семейство, този път в съда: Скрили информация за хакнатия му телефон

Принц Хари отново атакува семейството си, този път в съда. Той заяви, че роднините му са скрили от него информация за хакването на телефона му, тъй като не са искали той да предяви иск.

Това принцът заяви в качеството му на свидетел в рамките на гражданското дело, което е завел срещу издателя на Daily Mail Associated Newspapers. Херцогът на Съсекс каза, че е бил задължен да приеме правилото на семейството си “никога не се оплаквай, никога не се обяснявай“, когато работи с пресата.

“Институцията, без съмнение, криеше информация от мен дълго време за хакването на телефона ми и това стана ясно едва през последните години, когато предявих собствения си иск.“, каза той.

Той продължи: “Никога не е имало централизирана дискусия между нас за това кой е предявил искове, тъй като всеки офис в институцията е изолиран. Съществува погрешното схващане, че всички сме в постоянна комуникация помежду си, но това не е вярно.“

По-нататък той каза, че “строгата политика без коментари“ на кралското семейство означава, че “дори най-лошите или подозрителни статии често никога не са били довеждани до моето внимание“.

Завършвайки писменото си изявление пред съда, принц Хари каза, че предявява този иск, защото обича страната си и остава дълбоко загрижен. “Британската общественост заслужава да знае пълната степен на това прикриване и смятам, че е мой дълг да го разкрия“, добави той.

Принцът е сред група ищци, сред които са и сър Елтън Джон, Лиз Хърли и Сейди Фрост, предявили иск срещу Associated Newspapers, които обвиняват издателската къща в множество нарушения на неприкосновеността на личния живот. Издателят отрича всички обвинения.