Автор
Ива Петрова

8-те най-нелепи комплимента от мъже, които вбесяват жените

Понякога, докато общувате с някои представители на силната половина от човечеството, разбирате, че някои от тях, противно на очакванията ви, се оказват кръгли идиоти.

Изглеждаш страхотно днес!

О, само това ви липсваше да чуете. Значи вчера сте изглеждали ужасно? По-добре да си беше замълчал.

Много си умна за жена!

Момент на ежедневен сексизъм. Достатъчно е да чуеш подобна фраза от мъж, за да си направиш извода за него. Бягай надалеч от подобен екземпляр, който възприема жените за красиви идиотки.

Толкова си отслабнала! Много си хубава!

О, Боже мой, как само сте живели досега без неговото одобрение! Отблъскваща реплика, която ще накара дори момиче с тегло 45 кг да се почувства дебела. Някой трябва да намекне на този интелектуален вундеркинд, че дебелото засрамване е отвратително.

Изглеждаш много добре за възрастта си!

И ето ти стоиш, нещастна, очукана от времето и живота, и очакваш да дойде и да ти каже, че все още те бива, нищо, че си толкова стара. И вие ще му се отдадете от благодарност на място. В случая реакцията ви може да бъде само една – през девет планини в десета!



Много по-красива си на живо, отколкото на снимката!

Хм... Въпросът е, ако на снимката сте били толкова ужасна, защо човекът изобщо се е съгласил на среща? Или не вярва в любовта от пръв поглед, защото има лошо зрение и първо трябва да ви види на живо?

Но ти си била толкова мила, талантлива и умна

Отрупва ви с невероятни комплименти, касаещи вътрешните ви качества, но не казва нищо за външния ви вид?! Този господин на практика ви казва открито, че изглеждате ужасно. С други думи, може и да не отговаряте на естетическия вкус на Негово Величество срещу Вас, но той е готов на всичко, за да оцени вашата красива душа. Не избухвайте в сълзи от нежност!

Страхотна прическа – не е като предишната

Този комплимент звучи така сякаш преди си имала три косъма в два реда на главата? Не ви остава нищо друго, освен да си биете шута от такъв всезнайко.

Ти не си като другите момичета!

О, да, много е хубаво, когато се издигаш в очите на един мъж за сметка на други жени, които е имал в живота си. Всъщност истината е, че подобен комплимент не говори нищо добро за „джентълмена“ насреща ви. Бъдете сигурни, че ако утре до него седне друга жена, вие със сигурност ще попаднете в по-нисшата и унизителна категорията на „другите“ жени.

Четете още: Красивият убиец на самочувствие: Най-новият ТикТок филтър, който се превърна в тъмно течение (видео)