Автор
Теодор Муховски

Създадоха лимитирана колекция от бижута за коронацията на Чарлз III

Наближава официалната коронация на крал Чарлз Трети, която ще се проведе на 6-и май. В тази връзка няколко фирми за изработка на бижута създадоха специални лимитирани колекции.

Една от тях е предпочитаната Annoushka, предпочитана от Кейт Мидълтън и бременната Риана. Британският бранд направи по-малко копие на короната от 17-ти век, с която Чарлз ще бъде коронован.


Бижуто е направено от 18-каратово жълто и бяло злато, аметист, изумруди, сапфири, рубини и диаманти. Всяка една от произведените 100 бройки е номерирана и подпечатана с официалния знак на коронацията. Върху изящното бижу е изписана и датата на историческото събитие.

Alex Monroe изобрети гривна с пет елемента, които са: кралска каляска, роза, корона, пчела и халба бира.

"Преди няколко години от двореца ме помолиха да направя колекция от бижута. Помолих за пълен достъп до сградите и градините, за да събера впечатления, необходими ми за творческия процес. Това бяха няколко вдъхновяващи седмици“ – разказва бижутерът, на когото принцесата на Уелс също е клиент.

View post on Instagram
 

Kiki McDonough отбелязва тържествения повод с 18-каратови обеци от бяло злато и огърлица. Дизайнът на огърлицата е с препратка към бижутата от 18-ти век. Не можем да не отбележим, че Кейт Мидълтън притежава бижута и на тази фирма.

View post on Instagram
 

Другият бранд, който се е вдъхновил от коронацията, е LK Bennett. Перлените обеци The Royal Crystal са доста помпозни и определено не са за всекидневна употреба.


Четете още: 7-те най-големи лъжи на Кари Брадшоу