На всяка жена поне веднъж в живота ѝ се е искало да бъде като Кари Брадшоу. Със сигурност над 90 процента от дамите са гледали поне една серия от култовия сериал "Сексът и градът". Това е филм, който просто няма как да омръзне.

Доста жени искат да приличат на къдравата Кари, да могат да пишат статии като нея, да ходят по пищни партита, да се хранят в изискани ресторанти и да си купуват обувки за милиони.



Но някъде между фантазиите за мъж като Тузаря или за прекрасните и три приятелки всъщност се оказва, че Кари Брадшоу не казва истината. Ето 7 доказателства, че тя говори лъжи:

1. Твърде лесно е да срещнеш мъж, когато си необвързано момиче в големия град ще прекараш по-голямата част от времето си в търсене на поне един нормален мъж, с който да излезеш. Надали ли ще ти се наложи да избираш между двама страхотни мъже едновременно.

2. Ще се справиш някак, ако решиш да изхарчиш парите си за обувки, а не за наем - Не, хазяите ти едва ли ще разберат колко обичаш луксозните обувки и ще те пуснат да живееш в апартамента им без да плащаш. Още по-абсурдно е, ако не знаеш как да управляваш финасите си в банката.



3. Можеш да си позволиш да живееш в апартамент в центъра и да имаш гигантски гардероб пълен с дрехи и обувки - без съквартиранти, с отделни стаи за всичко? Самият апартамент на Кари и това, че може да си го позволи, е голяма лъжа.

4. Никога няма да ти се наложи да се качиш в градския транспорт, ще можеш да се возиш само в таксита - напомняне - такситата се плащат с пари, а една авторка на колонка в списание едва ли изкарва толкова много, за да не се вози никога в претъпканото метро с новите си токчета.

5. Можеш да тичаш из града на 12-сантиметровите си токчета - страхотните ти нови обувки едва ли ще издържат дълго на обстановката в метрото, по тротоарите и уличните локви.



6. Ще ти е достатъчно да си купуваш дрехи вместо храна - никой в цялата история на човечеството не е бил доволен от факта, че си е купил списание вместо храна! Пълен абсурд, Кари!

7. Можеш да си позволиш да живееш в Ню Йорк (или в някой друг голям град) само от писането на колонка веднъж седмично - о, да звучи отлично, но това може би е най-великата лъжа от всички. В реалността на Кари би ѝ се наложило да работи на няколко места.


Четете още: Защо с партньора ми сякаш си говорим на различни езици?