Автор
Антония Дамянова

Игнорирани: Кралските особи, които не бяха поканени на коронацията на Чарлз III

Два дни остават до най-вълнуващото събитие за цяла Великобритания след смъртта на кралица Елизабет II – коронацията на нейния син крал Чарлз III. На 6 май той ще бъде провъзгласен официално за крал на Обединеното кралство.

Подготовката за тържествената церемония е в разгара си и е съпътствана от много слухове и скандали. Това важи особено за поканените гости. Чуждите медии вече съобщиха, че много звезди, получили покани, са отказали да присъстват на коронацията заради скандалите около кралското семейство. Сред тях са сър Елтън Джон, Кайли Миноуг, Хари Стайлс и Адел.



По-рано стана ясно, че на тържеството ще отсъстват и някои членове на кралската фамилия като Меган Маркъл например. Бившата актриса призна, че все още не може да прости на кралските особи дискусиите по време на първата ѝ бременност, когато някои от тях се чудели какъв цвят на кожата ще има бебето ѝ. Меган нарече това поведение „нетактично и обидно“.

За разлика от съпругата си обаче принц Хари няма да пропусне коронацията на баща си. След дълго мислене само седмица преди събитието той обяви, че скоро ще се срещне със семейството си.



Бившата съпруга на принц Андрю – Сара Фъргюсън, остана без покана.

Причината е сексуалният скандал, в който принц Андрю бе обвинен и заради който по-малкият брат на бъдещия крал бе лишен от почти всички титли и правомощия.

Чарлз III смята, че бившата му съпруга не е направила нищо добро нито за съпруга си, нито за репутацията на кралското семейство. Затова тя ще трябва да гледа коронацията по телевизията.



Братовчедката на принц Филип, пра-правнучката на кралица Виктория и близка приятелка на Елизабет II – лейди Памела Хикс,
също няма да присъства на събитието.

Тя е получила телефонно обаждане от един от личните секретари на Чарлз III, който ѝ е съобщил, че името ѝ не е в списъка с гости за церемонията. Бъдещият владетел на Великобритания тъжно обяви, че това принудително решение е било взето от него изключително трудно поради ограничения брой гости.

Четете още: Меган Маркъл се появи с къси розови секси панталонки и подлуди мъжете! (снимки)