Автор
Ева Григорова

След като избяга от коронацията: Хари се връща с гръм и трясък в Лондон

Принц Хари прекара едва 24 часа в Лондон миналата седмица, когато се върна в родината си за коронацията на своя баща крал Чарлз III.

След като кацна в Обединеното кралство в петък сутринта, той вече беше на път за Хийтроу в 14:00 часа в събота следобед, точно когато членовете на семейството му бяха на път за Бъкингамския дворец за традиционната си изявата на балкона.



Изглежда обаче, че принцът се готви за ново посещение в родината си, а кралските почитатели спекулират дали към него ще се присъедини съпругата му Меган Маркъл.

За последно Меган беше във Великобритания през септември 2022 г., когато двойката присъства на погребението на покойната кралица.

Тя обаче избра да не присъства на коронацията на 6 май, а вместо това да остане в Монтесито, Калифорния, с децата на двойката. Историческото събитие съвпадна с четвъртия рожден ден на принц Арчи.

Предстоящото посещение на Хари ще бъде по повод делото, което той води срещу британските таблоиди. Този път той ще застане на свидетелската скамейка, като част от процеса във Върховния съд на Обединеното кралство.



Хари е част от множество популярни лица, които са предявили искове срещу Mirror Group Newspapers (MGN) за предполагаемо незаконно събиране на информация, излязла в техните издания. Сред останалите знаменитости са певицата и бивш член на Girls Aloud Черил, наследниците на покойния певец Джордж Майкъл, бившият футболист и телевизионен водещ Иън Райт и актьора Рики Томлинсън.

Миналия месец адвокатите на групата ищци казаха, че всички свидетели от тяхна страна ще дадат показания лично.

Това означава, че херцогът, който се очаква да даде показания през юни, ще направи второ посещение във Върховния съд тази година.

Припомняме, че Хари се появи изненадващо в Кралския съд през март, за да присъства на предварително изслушване по отделния си иск срещу Associated Newspapers Limited – издателя на Daily Mail и Mail on Sunday.



Преди това Хари е твърдеше, че е твърде опасно за него и семейството му да се върнат в Обединеното кралство, тъй като не разполагат с нужната охрана, която според него би трябвало да му бъде осигурена от кралското семейство.