Автор
Ева Григорова

Това ли е краят: Хари и Чарлз провели таен разговор в нощта преди коронацията

Принц Хари беше доста за кратко в Англия за коронацията на крал Чарлз III, но въпреки спекулациите, монархът е отделил време, за да поговори с по-малкия си син.

“Доколкото разбирам, той не е имал никакви взаимоотношения с принца или принцесата на Уелс, но е имал разговор с баща си предната вечер“, ексклузивно каза кралският експерт Ник Булън, главен редактор на True Royalty TV.

Негов вътрешен човек споделил, че всъщност никой не е знаел колко дълго 38-годишният херцог на Съсекс ще остане след церемонията в Уестминстърското абатство.

“До сутринта никой не е знаел какви ще са плановете на Хари за този следобед“, сподели Булън. “Всички знаеха, че възнамерява да се прибере у дома, но мисля, че имаше надежда, че може да бъде част от някое от семейните тържества в двореца. Мисля, че имаше тъга, че той не беше част от по-пълния ден, но, знаете ли, никой не беше изненадан, че той реши да се качи на самолета.” - допълни той.


Хари пристигна в Обединеното кралство в петък, 5 май, един ден преди 74-годишният Чарлз да бъде коронован за монарх. Херцогът на Съсекс напусна Англия часове след церемонията в събота. Той се отправи направо към летище Хийтроу и се качи на полет за Лос Анджелис. Принцът пристигна в Калифорния в събота вечерта, за да се събере със семейството си за 4-тия рожден ден на сина си Арчи.

След коронацията кралският експерт смята, че фамилията се опитва да насочи вниманието към принц Уилям, принцеса Кейт и техните деца, за да покаже бъдещето на монархията.

View post on Instagram
 


“Мисля, че това беше наистина интересното за коронацията. Имах чувството, че Хари и Меган са нещо като странични наблюдатели на всичко това“, добави той. “Това беше абсолютната история – бъдещето. И имах чувството, че семейството е сложило черта в пясъка и е казало: “Добре, ние продължаваме напред.“

Булен продължи: “Тези три деца – Шарлот, Джордж и Луи – стават все по-фотогенични. Те все повече се превръщат в част от историята. Мисля, че с всяка година, в която те се доближават до по-зрялата си възраст, толкова повече Съсекс се отдалечават от централната част на историята.“

Кралското семейство не отбеляза публично 4-тия рожден ден на Арчи, който се падна в деня на коронацията. Въпреки това, Булън каза, че кралят насаме е вдигнал тост за внука си. Това недвусмислено показва каква пропаст всъщност е зейнала в английското кралско семейство.

“Чух, че кралят е вдигнал тост за Арчи, защото беше неговият рожден ден, но дори начинът, по който кралят го каза, като добави “където и да е“, беше тъжен“, каза Булън. “И мисля, че най-тъжното е, че тези двама внуци не са част от историята. Мисля, че това е тъжно за тях, тъжно за краля, но семейство Съсекс са взели своето решение за това.”