Автор
Весела Георгиева

Светът остана без розово: Или кризата, която предизвика филмът за Барби

Създателите на предстоящия филм, посветен на любимата кукла Барби, са използвали толкова много розова боя по време на заснемането му, че са предизвикали световен проблем.

Грета Геруиг и дизайнерът на продукцията Сара Грийнууд разкриха в интервю, че е било много трудно да пресъздадат Барбиленд. Конструкцията е почти изцяло флуоресцентно розова и е почти едно към едно с известната "Къща на мечтите“ на куклата - почти в реални размери. Тя прилича много на играчките.

View post on Instagram
 

В интервюто Грета разказва, че филмът е причинил международен недостиг на розова боя.

"Светът остана без розово“, казва тя.

А Лорън Прауд, вицепрезидент на глобалния маркетинг в Rosco, компанията за бои, използвана от филма, споделя пред Los Angeles Times, че заснемането на филма съвпада със забавяне в доставките, причинено от други фактори. И така - светът почти остава без розово...

View post on Instagram
 

Филмът е "използвал толкова боя, колкото ние имахме“, но Барби еуфорията е съвпаднала с по-сериозни глобални проблеми с доставките по време на Covid-19, както и с екстремното време в Тексас в началото на 2021 г., което е засегнало основни материали за създаване на боята.

В интервюто за Architectural Digest Геруиг казва още, че ярко розовата боя е била абсолютно задължителна, за да оживее Барби на големия екран, пише "Телеграф".