Автор
Антония Дамянова

Опасно е: Три места в дома, на които никога не трябва да поставяте огледала

Според древното китайско учение на Фън Шуй огледалото може да донесе на стопаните на дома не само полза, но и вреда. За да привлечем щастието в живота си и да не допускаме злите сили да нахлуят в него, трябва да се съобразим с някои правила, свързани с местата, които трябва да се избягват от иначе така необходимите ни отразяващи предмети.

За целта е достатъчно да се подходи отговорно към избора на този декор, така че той да се окачи само на подходящи места и така да се избегне натрупването на отрицателна енергия в къщата, която може да ни навреди.

Нека да видим кои са местата, където НЕ трябва да поставяме огледала:

1. Срещу входна врата и прозорец

Експертите не препоръчват окачването на огледала пред вратите или прозорците, защото това може да провокира изтичане на положителна енергия от къщата, както и да отнеме благополучието и успеха на неговите стопани. Така поставени, огледалата могат само да увеличат неприятностите, а това далеч не е включено в плановете на никого от нас.

2. В спалнята


В тази стая силно не се препоръчва да се окачват огледала. Според Фън Шуй, спящ човек не бива да се отразява в огледалото, в противен случай ще го споходят неприятности. Огледалото в спалнята може да повлияе негативно на семейните отношения.

Ако наистина трябва да погледнете отражението си сутрин, поставете огледало в гардероба (от вътрешната страна на вратата).

3. До печката или срещу нея

Срещу печката също не трябва да поставяте огледало, в противен случай това ще ви отнеме силата и ще се уморите два пъти по-бързо.

Ако наистина искате да украсите кухнята си с огледало, поставете го срещу масата, където се събира цялото семейство. Смята се, че по този начин увеличавате богатството и поддържате хармонията в къщата.

Къде още може да се поставите огледало

Добро решение е коридорът или антрето. Там огледалото може да подобри атмосферата и визуално да разшири пространството. Достатъчно е само то да бъде поставено на място, което да не сочи срещу вратата. В крайна сметка една тясна стая, според древните учения, може да ви отнеме ресурси, така че да поставите огледало или шкафове с отразяваща повърхност в коридора е чудесно решение.

Как да се отървете от негативната енергия

За да се отървете от негативната енергия, огледалата трябва да се почистват възможно най-често. Ако са напукани или счупени, изплакнете фрагментите под течаща вода и след това ги изхвърлете. Това ще ви помогне да се спасите от неприятности.

Четете още: Ако огледалото се счупи: Какво да направите, за да не ви донесе нещастие