Автор
Теодор Муховски

Защо никога не трябва да чистите и перете сутрин?

Много хора не се замислят за последствията, но се оказва, че не препоръчително да се пере сутринта.

Кога е добре да перете? Въпросът изглежда странен. На теория можете да го правите по всяко време, когато пожелаете. Но предзнаменованията не са на това мнение.
Още по времето на нашите баби е било прието да не се пере сутрин. Вярвало се е, че това може да доведе до негативни последици. Ето кои са причините за това.



Извън равновесие

Твърди се, че сутринта е едно от най-магичните времена през деня. Човекът започва новия си ден. Това трябва да се случва в хармония и спокойствие. Смята се, че изпълнението на домакински задължения през първата половина на деня е нежелателно. То нарушава дзен-а и носи със себе си суета, която е неблагоприятна сутрин.

Негативна енергия

Езотериците твърдят, че именно през първата половина на деня представителите на злите сили са най-активни. Те са податливи на всякакви вибрации. А прането и почистването сутрин е нежелателно, защото може да привлечете вниманието им и да примамите злото в дома си. А това не е добре за вас.



Неприятности и проблеми

Този елемент е следствие от предишния. Ако привлечете нечист дух, той също може да развали живота ви. Ще възникнат неприятности, ще се появят проблеми. Нещата ще започнат да се изплъзват от ръцете ви. Точно в такива ситуации счупената ваза, загубата на работа и конфликтите в семейството няма да са случайни, а резултат от неправилните ви действия сутринта.



Безпаричие

Нашите баби вярвали, че ако човек се измие сутринта, не трябва да чака благополучие. Смятало се е, че това домашно задължение измива финансовия успех. Така парите щели да започнат да изтичат от къщата ви. Ако наистина ли се нуждаете от тях, изчакате няколко часа до обяд и след това да се заемете с домакинството.

Естествено, в днешния свят не всички хора вярват в предзнаменования и много неща се смятат за глупости. Въпреки това всяко суеверие, има своя дял в рационалността. Нашите предци не са се разхождали със смартфони в ръце, но не са били глупаци. Така че в някои от техните мъдрости все още си струва да се вслушаме.