Автор
Ева Лъчезарова

В разгара на лятото: Тази древна техника ще накара кожата ти да сияе

Сухото четкане е древна техника, която се възроди през последните години, а интересът към нея става все по-засилен през летните дни, когато с удоволствие носим къси панталонки, а кожата ни се радва на слънчевите лъчи.

Сухото четкане всъщност е техника от аюрведа, коята има множество ползи - както за състоянието на кожата ни, така и за цялостното здраве и тонус на тялото.

1. Ексфолира кожата

Сухото четкане ексфолира изключително ефективно кожата, което означава, че премахва мъртвите клетки от най-горния ѝ слой, което подобрява нейния вид и я прави да изглежда по-свежа и стегната.


2. Детоксикира тялото и подобрява циркулацията

Лимфната система преминава през цялото тяло и се намира под повърхността на кожата. Тя поддържа имунната ви система, отговаря за премахването на ненужните отпадъци от тялото, поддържа оптимални нивата на телесните течности и отговаря за усвояването на хранителни вещества от храносмилателния тракт. Тя се състои от лимфни възли, съдове и тъкани, които движат лимфата през вашата кръвоносна система в посока към сърцето ви.

Сухото четкане стимулира движението на лимфата в цялото тяло, като по този начин подобрява детоксикацията на организма, стимулира кръвообращението и дори подобрява функционирането на имунната система.


4. Редуцира стреса и ни зарежда с енергия

Сухото четкане всъщност е вид масаж, който води до цялостна релаксация на тялото и има потенциала да се превърне в чудесен дневен ритуал, който да подарявате на себе си. От друга страна, както вече споделихме, то подобрява циркулацията на кръвта в тялото и ще ви накара да се почувствате зарадени с енергия за всички предизвикателства през деня.



Как да практикувате тази древна техника?

Чувствителността на кожата на всеки е различна, затова е добре да подберете подходяща четка, която нито ще бъде твърде агресивна към вашата кожа, нито твърде мека. Ако не разполагате с четка, а искате да опитате ползите от сухото четкане, бихте могли да започнете с кърпа. Тъй като лимфата се движи в посока към сърцето, е важно да започнете масажа отдолу нагоре. Стартирайте с масаж на краката си с кръгови движения в посока към сърцето - така ще почувствате максималните резултати от техниката. Препоръчително е да избягвате зоните на врата и лицето, тъй като там кожата е по-деликатна и може да се раздразни.

Желателно е да практикувате сухо четкане преди да си вземете душ, тъй като така ще можете да отстраните мъртвите клетки и натрупаните замърсявания по кожата си.

Woman.bg препоръчва: След практикуване на сухо четкане кожата ви вече е подготвена за следващата стъпка, за да стане сияйна и здрава. Нашата препоръка е да се спрете на доказан продукт като душ геловете на Dove, които вече са с нова и подобрена формула. Тя е съставена от хидратиращи и подхранващи вещества, които проникват в кожата, за да подновят влагата, поддържайки я здрава и силна.

Докоснете се до магията на нежната грижа от Dove, благодарение на някои изключителни съставки:

Stearic Acid: Този естествен липид дълбоко възстановява и подхранва кожата, връщайки естествената ѝ красота.

Triglyceride Oils: Слънчогледовото и соевото масло са специално комбинирани, за да защитават кожата по време на почистване и да я направят нежна и гладка.

Glycerin: Извлечен от природата, този овлажнител прониква дълбоко в кожата, осигурявайки интензивна хидратация и задържане на влагата за по-дълго време.

12HSA: Про-липидната формула на 12HSA стимулира процеса на самоовлажняване на кожата, увеличавайки устойчивостта ѝ и способността за възстановяване.

DEFI и Glycinate: Тези нежни почистващи средства осигуряват не само изключителна нежност, но и приятна пяна при измиване.

За летния сезон е особено подходящ новият чувствен - Dove Rejuvenating Cherry and Chia Milk, който носи аромата на череши и чия.

Опитайте новата подобрена формула и се насладете на изцяло преобразяващото докосване на Dove. Вашата кожа заслужава само най-нежната грижа!

(в материала има продуктово позициониране)