Автор
Теодор Муховски

Отговорът ще ви смае: Защо тайландските съпруги никога не готвят

В Тайланд има необичайни традиции, които удивляват чужденците, но са съвсем нормални и типични за местните.

Тайландците имат много необичаен начин на живот. Особеностите му озадачават много хора.
Знаете ли например, че тайландските съпруги не умеят да готвят? И това не смущава никого. Напротив, жените в тази страна не бива дори да се доближават до готварската печка. Каква е причината за това и какви са предпоставките за това явление – ще ви разкажем сега.



Липса на време

Доста банална причина, нали? Жените от всяка страна могат да се възползват от нея. А тайландските жени са много успешни в това отношение. Типичното тайландско семейство се състои от родители, които са на работа по цял ден. Вечер те предпочитат да прекарват време със семейството си, вместо да стоят пред печката. Къде се хранят, ще попитате? Отговорът е съвсем прост - в столове и кафенета на открито. Цените са достъпни, а храната е добра.



Липса на кухня

Не е за вярване, но в много тайландски къщи и апартаменти няма кухни. Има трапезария, която често е комбинирана с дневна и напомня на студио. Липсват готварска печка, фурна и други типични електроуреди. Понякога тайландците умишлено купуват жилище без кухня, защото предполагат, че никой няма да готви там.



Храненето в заведение е евтино

Много хора си мислят, че трябва да печелите много, за да се храните семейно навън. Всъщност това не е така: уличната храна се предлага в Тайланд на съвсем достъпни цени. Ето защо дори много туристи обичат тази държава заради наличието на разнообразна храна.

Скъпо електричество

Електрическите уреди "изяждат" много енергия. Те включват и електрическа печка, фурна, чайник и други джаджи. Ето защо не е евтино да се поддържат всички. Например, единствените уреди, с които разполага една тайландска закусвалня, са хладилник, уред за готвене на ориз и, например, блендер. Това е напълно достатъчно.

Местните хора плащат твърде много за електричество, затова предпочитат да не добавят допълнително към сметките си.