Автор
Весела Георгиева

Жена държи Ален Делон като заложник: Децата му подадоха жалба в съда

Децата на френския актьор Ален Делон са подали жалба в съда срещу спътницата на баща им Хироми. Обвиненията са в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция, съобщи АФП.

87-годишният Ален Делон се е присъединил към иска срещу 66-годишната си спътница в писмено изявление. Жалбата е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре, от трите деца на френската кинозвезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон, съобщава техният адвокат.

View post on Instagram
 

След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. Хироми се премести в дома му и е започнала да става все по-агресивна. Държала се унизително и оскърбително към него и децата му, се казва още в изявление на адвоката на децата на Делон, предаде БТА.

Тя "постоянно изолира Ален Делон от близките му приятели и семейството му, като използва заплахи. Системно контролира телефонните му разговори и личните съобщения. Отговаря вместо него и се опитва да получава пощенските му пратки. Пречи на децата му да го посещават редовно, както винаги са го правили. Тя е авторитарна и заплашителна, като дори стига дотам, че малтретира по недопустим начин кучето на Делон", казва още адвокатът Кристоф Айела.

View post on Instagram
 

Според френското наказателно право за подобни действия може да бъде наложена присъда до три години затвор, както и глоба до 45 000 евро.

През 2017 г. Ален Делон обяви края на кариерата в киното. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се снима в повече от 90 филма сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро".