Автор
Теодор Муховски

10 интериорни идеи от нашите баби, които винаги ще са на мода

Предметите за декор на нашите баби определено не са демоде. Напротив, сега ретро стилът отново е много популярен.

Основното е да подходите разумно към дизайна на модерен апартамент и да не копирате стила на 70-те и 80-те години с абсолютна точност.

Събрахме 10 неща, които нашите баби обичаха да използват в дизайна на апартамента и които не са загубили своята актуалност в наши дни.

Тапет с цветя

Симпатично и стилно. Все пак не трябва да превръщате къщата в градина с цветя, а може да използвате флорални тапети в една от стаите или на една от стените. Не забравяйте да ги допълните с пердета, килими и покривки в същите романтични цветове, ретро елементи за декорация и живи букети!

Плетени дантелени салфетки

Спомняте ли си как баба обичаше тези салфетки? И тя също ги правеше на ръка. Сега такива салфетки отново се продават в магазините.

Метално легло



Сега металното легло се класифицира като ретро стил и се продава за много пари. Така че, ако сте го наследили, вие сте късметлия!

Чувствайте се свободни да пребоядисате тази необходима за всеки дом мебел в любимия си цвят и го използвайте.

Бюфет със съдове

От края на 90-те години показването на съдове на всички гости се смяташе за остаряло. Но всичко се променя. Днес шкафовете с огромни стъкла, през които се вижда посудата, отново са на върха на популярността! Просто не ги поставяйте в стаята, както правеха нашите баби, изглеждат най-добре в кухнята и трапезарията.

Шарени завеси от тюл

Напоследък в мрежата започнаха да се появяват все повече блогъри, които предлагат да закупят завеси от тюл с шарки от тях. Да, да, същите, които бяха окачени на корнизи през 70-те и 80-те години. Между другото, те изглеждат особено красиви в светли кухни с големи прозорци.

Стайни растения на перваза на прозореца



Стайните растения определено никога няма да излязат от мода! Те създават специален уют и топлина в къщата. Можете също да последвате примера на нашите баби и да отглеждате полезни растения на первазите. Какво ще кажете за мента? След това може да я добавите към чай или в маски за лице.

Декоративни чинии на стената

Декоративните чинии по стените могат да изглеждат много красиво! Особено ако съвпадат с дизайна на апартамента по цвят и форма.

Плетена кошница

Баба ви вероятно е държала кълба конци или вестници с книги в плетена кошница. Предлагаме ви да поставите миди, ароматни свещи, малки саксии в този аксесоар. Необичайно и стилно.

Куфар на видно място



Старите куфари са лукс в наши дни. Не е необходимо да отидете с него на почивка в Сен Тропе, но може да направите декорация от него. Дизайнерите често използват куфарите на бабите си като масичка за кафе или нощно шкафче. Изглежда много готино!

Ярък килим

Ярко оцветеният килим с орнаменти може да бъде единственият или допълнителен ярък акцент. Единственото правило е, че мебелите трябва да са модерни и за предпочитане в светъл цвят.