Автор
Христина Кирилова

След случая с Дебора: Мис България призна за нападение с макетно ножче (снимка)

Ужасяващият случай с 18-годишната Дебора, която бе жестоко пребита, нарязана с макетно ножче и обръсната от бившия си приятел, даде смелост на много жени да проговорят за зверствата, на които са станали жертва. Но по една или друга причина са премълчавали.

Оказа се, че Венцислава Тафкова, носителка на короната "Мис България" за 2020 г., е една от тях. За разлика от Дебора, тя има само един белег, нанесен с макетно ножче. Това се е случило назад във времето, когато миската е била тийнейджърка, но белегът ѝ е останал за цял живот и дълги години изпитвала срам, чудела се е как да го прикрие. Но ето че гласността и протестите са вдъхнали смелост и много жени проговориха какво им се е случило, включително и Венцислава.

Тя така и не споменава кой ѝ е посегнал, но остава ясно, че това е един от най-травмиращите моменти в живота ѝ:

"Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да движа ръката си цял живот. И знаете ли какво изпитваш в този момент? Срам! Дълги години ме беше срам от този белег, който редовно се мъчих да прикривам", разкри моделката в стори в Инстаграм профила си.

"Искам да покажа на младите момичета, че няма от какво да се срамуват. Сигурна съм, че има жени с неразказани истории поради срама какво ще си кажат другите! Жалко, че трябваше да се стигне до 400 шева, за да се обърне внимание на наболелия проблем. Жалко, че стана "модерен" едва сега! Жалко, че такива насилници в повечето случаи се разминават с наказание за лека телесна повреда и пробация. А за средна такава наказанието е до 6 години лишаване от свобода. Но излизат от затвора след 2-3. Според вас това справедливост ли е? Или е срам!??", не спести още от гнева си брюнетката, чийто белег на ръката цял живот ще й напомня за този случай.

Четете още: Как Тити Папазов реагира на нападките срещу него заради историята с обръснатата глава