Никога не си лягайте с грим – Има дни, в които сме толкова изморени, че ни се иска да се приберем и просто да си легнем, нямаме сила за нищо друго. В тези моменти оставяме и грима си, но това е най-голямата грешка, която можем да направим. Оставяйки грима, оставяме и мръсотия, която запушва порите и ги замърсява в дълбочина.

Останете хидратирани през целия ден – Пийте вода! Не спирайте да се хидратирате, особено в горещите дни и при физическа активност.

Използвайте серум като част от дневната си рутина – Знаете ли, че UV лъчите могат да увредят кожата ви, дори да носите слънцезащитен крем? За да го избегнете опитайте да сложите тънък слой серум под слънцезащитата, така ще сте максимално защитени.

Сменят калъфката на възглавницата си на всеки 3 дни – Бактерии най-често се съдържат в калъфката за възглавница. По-честата смяна на калъфката ви предпазва от бактериите и предотвратява появата на черни точки.

Тренирайте – Тренировките освен, че са полезни за изваяно тяло, помагат и за сияйна и гладка кожа.

Избягвайте вредна храна – Не казваме тотално да се откажете от нея, а да не я консумирате постоянно. Захарта, белият хляб, тестените изделия, сладкишите и бонбоните могат да ускорят гликацията в кожата. Гликация е, когато захарните молекули се захващат за клетките, включително тези в кожата и ги карат да се деформират и ускоряват разграждането на колагена.

Ексфолирайте кожата си поне веднъж седмично – Екфолирането е важно, защото чрез него премахвате мъртвата кожа и почиствате порите, което помага за по-доброто проникване на хидратиращите продукти.


Използвайте маска поне веднъж седмично – Използването на маска веднъж в седмицата помага лицето ни да е по-сияйно и чисто. След като сте ексфолирали поставете хидратираща маска като изчакате 20 минути за максимално действие.

Създайте си рутина и бъдете постоянни! – Без значение е какви грижи полагате за кожата си, ако не сте постоянни в тях! Изградете си сутрешна и вечерна рутина, придържайте се към нея и винаги ще имате блестяща кожа!