Автор
Ева Григорова

Диетата на Кейт Мидълтън, която ще ви стопи само за 6 дни

Овесената каша се счита за добър вариант за закуска, тъй като овесът се разгражда бавно и ви кара да се чувствате сити по-дълго.

Освен това овесените ядки могат да се приготвят предварително, освобождавайки допълнително време сутрин, което е сериозен плюс за мнозина.

Овесените ядки са богати на антиоксиданти, наречени авенантрамиди, които не се срещат в други зърнени храни, а те намаляват възпалението и отпускат артериите. Те са богати и на витамини от група В и на минерали като желязо и магнезий.

Катрин, принцесата на Уелс, чиято слаба фигура е обект на възхищение от мнозина, твърди, че яде овесена каша за закуска всеки ден. Диетата на Кейт може да се хареса на много хора, които искат да отслабнат.



Ето шестдневен план за хранене, който можете да последвате, за да постигнете резултатите на Кейт Мидълтън:

1. Ден първи: овесени ядки с боровинки, малини, орехи и канела.

2. Ден втори: овесени ядки с боровинки, ягоди и канела.

3. Ден трети: Овесени ядки с боровинки, малини и мандарини.

4. Ден четвърти: Каша с ягоди и орехи.

5. Ден пети: овесени ядки с ягоди, боровинки, банан и чаена лъжичка фъстъчено масло.

6. Ден шести: овесени ядки с банан, натрошени бадеми, семена от чиа и чаена лъжичка фъстъчено масло.



От британския вестник Express дори решили да тестват диетата на Кейт Мидълтън, като редакторката Андреа Бласкес започнала да яде овесени ядки всяка сутрин в продължение на една седмица. След шест дни Бласкес отбеляза, че е отслабнала с 300 г, отбелязвайки, че овесената каша я държала сита за по-дълго време, което пък намалило похапванията между храненията.

"Здравословната и вкусна закуска беше толкова засищаща, че не бях толкова гладна на обяд, което ме подтикна да избера по-здравословни варианти като салата“, каза Андреа. "Разнообразната закуска, която съчетава овесени ядки със семена, ядки и плодове, също ме насърчи да правя здравословни избори през целия ден и да се храня балансирано и умерено.“ - допълва тя.

Експертите по диететика препоръчват да не прекалявате с добавките към овесените ядки, тъй като някои от тях могат да превърнат здравословната закуска в калорийна бомба. Те препоръчват пресни или сушени плодове, ако искате да придадете на овесените си ядки естествена сладост и добавени антиоксиданти. Можете също да добавите ядки и семена, за да промените текстурата и да добавите фибри и омега-3.