Автор
Евелин Попадийна

3 здравословни летни смутита

Смути напитките са приятна комбинация от свежест и пълна с витамини здравословна храна! Разхлажда през летните дни и не прави банския по-тесен!

Днес сме избрали три здравословни рецепти за смути, които ще те разхладят и заредят с енергия, без да качиш килограми. Пълни са с източници на протеини и здравословни мазнини, което автоматично означава, че ще те държат освежена и енергична. Рецептите са супер лесни! Имаш нужда от малък блендер и 2 минути за приготвяне.

Смути с банан и ягоди

Ягодите са богат източник на витамин Ц, антиоксиданти и фибри, бананите от своя страна са източник на калий, магнезий и сладост. За да добавим мазнините в напитката ще използваме кисело мляко, а за по-добра хидратация – бадемово мляко.

Съставки:150 г пресни ягоди1 средноголям, зрял бананПоловин кофичка кисело мляко150 мл неподсладено бадемово мляко

Смути с манго и джинджифил

Това смути е подходящо за хората, които предпочитат по-нестандартния вкус.Мангото съдържа витамин А, витамин Ц и фибри. Джинджифилът помага за храносмилането и пълноценната работа на отделителната система.

Съставки:150 г прясно манго 20-25 г варена червена леща (по желание)Парче настърган пресен корен от джинджифил (около 1,5 см)200 мл неподсладено ядково мляко (по ваш избор)

Шоколадово смути с фъстъчено масло

Това смути е за хора, които имат слабост към сладкото! Има вкус на десерт, но е полезно – сбъдната мечта, нали? Какаото на прах е богато на антиоксиданти, които подобряват кръвообращението. Фъстъченото масло добавя здравословни мазнини, протеини и аромат.

Съставки:40 г пресен бейби спанак (само листа)1 с.л. неподсладено какао2 с.л. натурално фъстъчено масло (без добавена захар)1 среден зрял банан150 г неподсладено ядково мляко

Смутитата са чудесен начин да се насладиш на лятото и в същото време да останеш във форма. Пробвай ги и няма да съжаляваш!