Автор
Елена Ангелова

От тях ли сте: 8 типа жени плашат и отблъскват мъжете от себе си

Можете да си говорите безкрайно за закона на привличането между мъжа и жената. Физиолозите обясняват влюбването с "химия", с хормонален скок. Но понякога никаква „химия“ не помага на красива и успешна дама да намери партньор в живота си .

Какъв е проблемът? Психолозите имат свое обяснение: Има видове жени, които отблъскват и дори плашат мъжете. Смята се, че самите жени плашат мъжете с поведението си. Има действия, с които мъжкият пол е готов да се примири, но има и действия, които го плашат, поради което те разделят жените на категории.

И така, ето кои са онези дами, които според някои мъже, трябва да бъдат заобикаляни и освен това - не стават за семейство.

1. Прекалено загадъчните жени

Всички я знаем тази фраза, че „всяка жена трябва да бъде малко или много мистериозна!“ Разбира се, до известна степен това е вярно. Но да не отговаряш на телефона или просто да отмениш среща в последния момент - никой нормален и уважаващ себе си мъж няма да толерира това, независимо колко много може да те харесва. Затова мъжете стоят далеч от такива дами, доколкото е възможно, а съветът към жените е: Не прекалявайте с играта на "Мис Мистерия".

2. Жени користни егоистки


Тук няма много за обясняване. Такива жени винаги обръщат внимание само на онези, които се къпят в пари и лукс, а единственият им критерий при избора на следващия си "спътник в живота" е въпросът: "Какво всъщност можеш да ми предложиш?" Затова такава жена ще ви помаха за сбогом веднага щом намери някой по-заможен от вас.

3. Жени с твърде високи изисквания и очаквания

Никога никой мъж няма да успее да задоволи напълно такава жена и най-накрая да я направи щастлива. Тя винаги ще прехвърля отговорността за живота си и всичко, което се случва в него, изключително на мъжа и, не дай си Боже, той да не оправдае нейните надежди и очаквания. Тогава ще има сълзи и скандали с чупене на чинии и викове: "Прекарах най-хубавите години на живота си с теб! ". Както разбирате, непрекъснатите опити да направите някого щастлив и да оправдаете нечии очаквания е доста трудна работа, така че мъже - помислете добре, преди да започнете сериозна връзка с такава жена.

4. Емоционално нестабилни и скандални жени


Такива жени са способни да "направят от мухата слон". Остави ги да вдигат скандали. Те, като енергийни вампири, се хранят с това колко емоции и нерви хората наоколо харчат за тях. И затова - колкото повече такива ситуации създават, толкова по-добре за тях. Те могат внезапно да се разплачат, но след няколко минути отново да се смеят, сякаш нищо не се е случило.

Разбира се, много е трудно да си в близки и дългосрочни отношения с такъв човек, защото не е ясно какво може да се очаква от него в следващия момент. Затова помислете добре дали сте готови за подобни „емоционални турболенции“.

5. Жени, подценяващи мъжете

Тези жени могат да правят всичко сами и знаят всичко „по-добре” от другите. Лесно е да разпознаете такава жена, защото най-често нейните фрази започват с „Аз самата“, „Аз сама ще ремонтирам крана, защото ръцете му са заврени на едно място“, „Аз ще нося чантите от магазина, няма нужда да ми помагаш”. Това е особено забележимо още на първата среща, когато, например, след вечеря в ресторант тя веднага заявява: "Ще си платя сметката, не искам да ти дължа нищо."

Разбира се, такава жена, някъде дълбоко в душата си, също мечтае за любов и грижа, иска да се отпусне и да спре да влачи всичко само върху себе си. Но поради лоши отношения в миналото, сега тя вече не вярва на мъжете и не очаква помощ от тях. Ако обаче мъжът се постарае, сърцето на такава „студена“ и твърде независима жена може да се стопли. Но преди това той трябва да е готов да премине през етап на постоянно подценяване на всичко, което ще направи за нея, през недоверие и отхвърляне на всяка негова помощ.

Ако обаче наистина е готов за това, тогава давайте, покорете върха! Ако ли пък не - тогава никой няма да ви съди.

6. Жени, които имат само една цел в живота – да се омъжат

Не е толкова трудно да разпознаете такива „ловци” - те винаги ще казват на мъжа само това, което той иска да чуе от нея. Такава жена е винаги в страхотно настроение, всичко ѝ идва отръки, тя е толкова перфектна и послушна. Изглежда, че е готова да посвети целия си живот само на съпруга си. Следователно такава жена по принцип няма свои собствени интереси и хобита, защото просто не ѝ остава време за това, тя е изцяло отдадена на „всичко за мъжа и неговите проблеми“.

Струва си да се обърне внимание дали такава жена има собствено мнение по различни неща и въпроси, дали знае как да го защити и да поддържа разговора. По принцип такива жени рядко са "истински", всичките им емоции и чувства са прекалено весели и изглеждат като фалшиви, което умният мъж може бързо и лесно да забележи.

7. Вечно ревнуващи и контролиращи жени

Тя иска постоянно да контролира всички аспекти от живота на мъжа, когото вече смята за своя собственост: от това кое е по-добре за него да облече сега, до това с кои приятели трябва да общува и с кои не трябва. В същото време тя ще го ревнува от почти всяка жена, която случайно го погледне или пък той нея.

Разбира се, тук не може да се говори за лично пространство и време, защото сега мъжът трябва да прави всичко с нея, да ходи навсякъде с нея. Един нормален, адекватен мъж никога няма да позволи това и веднага ще избяга от такава „грижовна майка“.

8. Жени, които постоянно мрънкат и се оплакват от всичко

Такива жени винаги имат лоша работа, обувките ѝ постоянно се износват и са ѝ тесни. Но най-важното е, че те по никакъв начин не могат да срещнат своя „г-н Съвършенство“. Тези жени винаги грешат. След като поговори малко с такава жена, човек получава усещането, че тя просто е нещастна на този свят. А мъжете не обичат вечно нещастни и проблемни жени. Просто им писва от постоянното хленчене си тръгват.

Автор: Виктория Кирста