Автор
Елена Ангелова

Знаете ли, че: Само с начина, по който си кръстосвате ръцете, издавате скритите черти на характера си

Психолозите отдавна са потвърдили факта, че невербалната комуникация носи за конкретния човек много повече информация от човешката реч. Езикът на тялото ясно отразява емоциите, характера, начина на мислене. Докато речта – не винаги.

Хората, които са успели да изучат езика на тялото, могат дори да определят към какъв вид дейност е склонен или принадлежи човек. Един от най-често използваните жестове по време на разговор е кръстосването на ръцете. Разбирайки значението на тези знаци, можете не само да разберете по-добре другите, но и себе си. Как да определим характера на човек по начина му на кръстосване на ръцете, обяснява Joinfo.com.

Какво е необходимо за определяне на характера?

Като за начало забравете за всичко и се отпуснете напълно. Помислете как обикновено кръстосвате ръцете си. Най-важното е коя ръка е отгоре и коя отдолу. Ако не можете да си спомните, направете някои физически упражнения, като клякания. Това ще ви помогне да се съсредоточите. В края на упражненията кръстосайте ръцете си със светкавична скорост, без да се замисляте и разсейвате от външни подробности. Какво означава този жест?

Лявата ръка над дясната


Ако лявата ръка е над дясната, тогава дясното полукълбо на мозъка ви е по-добре развито. Отговаря за креативността, от което следва, че вие по природа сте личност, която не е лишена от въображение. Абстрактното ви мислене работи достатъчно добре и можете да успеете във всяка форма на изкуството.

Хората, които държат лявата си ръка върху дясната, са надарени с отлично чувство за стил. Те са креативни и имат различни таланти. Ако не сте имали време да ги откриете в себе си, това не означава липсата им. Вие гледате на света по различен начин от хората с развито ляво полукълбо. Решенията, които вземате, могат да изненадат всеки със своята оригиналност.

Този красив медал обаче си има и обратна страна. Това е вашата емоционалност и невъздържаност. Чувствате нужда от внимание от другите и винаги искате да получавате одобрение. Критиката за вас е болезнена. В трудни ситуации изпадате в депресия, така че работа, която изисква устойчивост на стрес, не е подходяща за вас. Между другото, ако вашата професия не включва творчество, психолозите ви съветват да си намерите хоби.

Дясната ръка над лявата

Вие имате добре развито ляво полукълбо на мозъка. Структурираното ви мислене се счита за голям плюс. Точните науки ви се отдават с лекота, така че успявате в онези области на дейност, които изискват точност и повишено внимание. Може да постигнете успех в научната работа, банковото и счетоводно дело.

Хората, които кръстосват ръцете си по този начин, са истински работохолици. Те успешно завършват всеки бизнес, с който са се захванали. Преди да направят нещо, те претеглят всички плюсове и минуси. Тяхната отличителна черта е точността, която изискват от другите и способността да държат всичко под строг контрол.

Хората с развит ляв мозък са известни и като борци за справедливост. Те смятат за свой дълг да защитават и закрилят слабите, освен това винаги имат достатъчно време за това, тъй като знаят как да го планират.

Има и недостатъци в характера на такива хора. Ако кръстосате ръцете си така, че дясната ви ръка да е над лявата, най-вероятно няма да се адаптирате добре към промените. Не понасяте големи и шумни компании, а прекарвате времето си сами. Не прощавате грешките на другите, затова те са били конфликтни хора за вас. Психолозите ви съветват да осъзнаете факта, че ви липсват комуникационни умения. Грешка е да си мислите, че няма от какво да се притеснявате. Способността за установяване на комуникация е в основата на вашето вписване в обществото.

Запаметяването на тези две описания и да се научите да определяте характера на човек по начина, по който си кръстосва ръцете, е съвсем просто. Достатъчно е да се отбележи, че лявото полукълбо е отговорно за логическото мислене, а дясното - за креативността.

От това е лесно да се си направите обективен извод за хората, с които животът ви среща.