Автор
Евелин Попадийна

Една зряла жена никога не би направила тези грешки в любовта

След определена възраст жените започват да мислят по различен начин. Вече имат достатъчно житейски опит, преминали са през различни разочарования, неуспешни връзки и нереализирани планове. Наясно са със себе си, знаят какво искат и са емоционално зрели. Ето грешките, които зрелите жени не допускат в любовта:

Не чака да бъде потърсена
Зрялата жена е достатъчно самоуверена и не се страхува да покани мъж на среща или да му се обади. Естествено, когато види, че няма интерес към нея, не се унижава и се отдръпва сама.

Не става домакиня
Да, в миналото жените са били домакини и майки. Сега обаче нещата стоят по различен начин – жените градят кариера, спортуват и имат хобита. Затова и не е длъжна да се превръща в домакиня, само защото мъжът до нея иска, като се прибере да му е изчистено и сготвено, а дрехите в гардероба да са изпрани и изгладени.

Не се прикрива
Зрелите жени не се притесняват да проявят слабост, да махнат грима си, да разкрият страховете си. Тези неща са част от тях, а те търсят човек, пред когото да се покажат такива каквито са.

Снимка: Freepik
Снимка: Freepik

Задава въпроси
Като по-млади всички се страхуват да признаят, че не са наясно с много неща. Плахи са във връзките си и се страхуват от отговора, който могат да получат. Това обаче не важи за зрелите жени – те не се страхуват да задават, дори и неудобни, въпроси и очакват адекватни отговори.

Не прощава
Ако мъж е забравил рождения ден на такава жена, то със сигурност ще има големи неприятности. И не, не става дума за скъпи подаръци, почивки или цветя. Тук основното е уважението, ако на мъжа му е трудно да запомни една дата (рождения ден на любимата си), то няма никакъв смисъл тази връзка да продължава, тъй като показва намеренията му и че явно не държи толкова много на „любимата“.

Прави разлика между секс и любов
Истинската жена прави разлика между секс и любов. Наясно е, когато един мъж я обича и кога иска просто секс, затова и е доста трудно да остане разочарована. Дори е възможно мъжът да се почувства използван.

Как да сложите край на токсична връзка
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Как да сложите край на токсична връзка

Автор Евелин Попадийна

Не ревнува
Една зряла жена не би ревнувала от колежката в офиса или жената във фитнеса, тя е наясно какво предлага и ако мъжът до нея е толкова глупав, че да ѝ изневери, то това е негов проблем.

Не мълчи
По-младите момичета биха замълчали, ако нещо не им харесва, за да „не се карат с партньора“, това обаче не важи за зрелите жени. Те не се притесняват да изразят мнението си по даден въпрос и са готови да отстояват позицията си, дори с цената на скандал.

Не приема неуспехите
Когато сме по-млади е нормално да приемаме неуспеха на партньора си – не е успял да си вземе изпита, не е успял да получи повишението. След определена възраст това се променя – изискванията ни към човека до нас стават по-големи, тъй като и нашите цели вече са по-високи. Зрялата жена търси някой, който отговаря на нейното ниво, дори и по-високо, не, не става дума за финансовата част.

Не отива на среща, ако не е в подходящо време
Ако мъжът не се интересува от нейното време и не се съобрази кога ѝ е удобно, то тя няма да отиде на срещата.