Автор
Елена Ангелова

Има ли магнит за пари: Вижте как работи Законът за привличането на богатство

Да имаш пари в резерв е добре и правилно. Но той трябва да се актуализира също както се обновява съдържанието на продуктов склад. В противен случай всичко в склада ще се развали и ще стане негодно за храна. С парите е подобно.

Законът за привличането на парите работи, когато започнете да спестявате пари, както казват много известни бизнес треньори. Браян Трейси също го казва. Въздържайте се от пазаруване, не вземайте заеми и пестете пари. Уверете се, че парите ви не се „развалят, докато ги трупате"... Дори да поставите десет лева в резервната сметка, те ще се превърнат в магнит за привличане на други средства. Добавяйте към тях малко по малко, самите пари ще започнат да сякаш сами да идват към вас. И за четиридесет години можете да натрупате повече от милион долара или левове, или евро. Стига да заделяте по 12 процента от дохода си във вашата вноска.

Парите трябва да се инвестират в бизнес, а не се депозират в сметката, за да забогатеете чак след четиридесет години. Дали ще живеете още четиридесет години също е въпрос с много неизвестни. Ще ви зарадват ли вашите спестявания, когато навършите осемдесет?

Наличието на паричен резерв е добро и правилно. Но той трябва да се актуализира, тъй както се обновява съдържанието на продуктовия склад. В противен случай всичко ще се развали и ще стане негодно за храна. Натрупаната сума, необходима за покупката, е похарчена правилно. Те изпитаха удовлетворение и радост. Продължават нататък. Но вече с по-голяма сума за по-голяма покупка.

Ако ви е необходим кредит за развитие на бизнес или подобряване стандарта на живот, трябва да изчислите, да изберете най-изгодния и след това внимателно да го изплатите. Осъзнайте всички рискове. Нито един голям бизнес не е възможен без заем. Освен ако не сте наследили фабрика или верига магазини... Необходим е запас от пари, разбира се. Той успокоява и мотивира. Просто се уверете, че парите ви не се „развалят“, докато ги спестявате.

Хенри Форд казва едни от най-разумните думи за парите: Докато сте бедни, няма смисъл да пестите монети. Това са глупости. Но трябва да инвестирате в себе си. В какво по-точно? В здраве, саморазвитие, образование, положителни емоции. Това е най-добрата инвестиция, най-доброто осигуряване за бъдещето в страна, където парите непрекъснато се променят и могат да се изпарят, или "изгният".

Инвестирайте в себе си, докато парите ви още са оскъдни. И вие самите ще станете магнит за пари. Най-сигурната инвестиция е да инвестирате в себе си. Така действа Законът за привличане на пари.

Автор: Анна Кирянова