Автор
Елена Ангелова

Любов без грешки: Само този въпрос ще заздрави връзката ви

Всеки път, преди да кажете нещо на партньора си или да направите нещо, което ще го засегне, си задайте един лесен, но много важен въпрос.

Всички искаме силна, трайна и най-важното - щастлива връзка с любимия си човек. Искаме да бъдем обичани, ценени, уважавани и защитавани. Но както знаете, винаги трябва да започнете със себе си. Затова, ако искате такова отношение и към себе си, тогава първо трябва да се отнасяте към партньора си по същия начин. Освен това съществува един лесен начин, който обаче може да направи връзката наистина силна и щастлива и за двама ви.



Как можете да направите връзката си наистина силна и щастлива?

Този метод се състои в това всеки път, преди да кажете нещо на партньора си или да направите нещо, което може да го засегне, да си зададете един прост, но не маловажен въпрос: „Какво ще каже той за това, в този случай моят любим човек как ще се почувства, дали ще го нараня, моите думи или действия ще го обидят ли?“. Повярвайте, колкото по-често си задавате този въпрос, с толкова повече нежност, страхопочитание и любов ще започнете да се отнасяте към партньора си. Въпреки че, разбира се, този метод за укрепване на отношенията работи само ако не само вие, но и вашият партньор започне редовно да си задава същия въпрос.

Все пак, трябва да си признаем, че много често първо правим или казваме нещо и едва след това мислим за последствията. А те могат да бъдат доста плачевни. В крайна сметка, на кого ще му хареса, когато искате по някакъв начин да го „убодете“ или нараните, дори само защото тогава сте били много ядосани на любимия си човек? Това е особено вярно в случаите, когато се карате. В разгара на разправията можете да кажете нещо, което да обиди и нарани много партньора ви.

Тежките думи са като ръждата - разяждат неумолимо

След това двамата можете да се помирите и някак си да си простите всички обиди. Но всъщност всякакви неприятни, тежки думи или действия, особено дошли от най-скъпия човек, въздействат много силно върху нас и съответно върху отношенията ни с всеки друг. За съжаление, те са далече от най-добрата ни страна, те са като ръждата - бавно, но сигурно разяждаа дори привидно най-силните отношения.

Затова винаги трябва да мислите как вашите действия, думи или постъпки могат да повлияят на връзката ви с любимия човек. Трябва да се опитаме да бъдем по-внимателни към чувствата на другия, защото е толкова лесно да обидим всички, а е особено болезнено, ако цялата тази негативност идва от любим човек.
Не напразно казват, че една дума може не само да нарани, но и да убие всички онези истински, искрени и дълбоки чувства, които сме изпитвали към този човек. Никога не го забравяйте, винаги се грижете един за друг!

Източник: b17