Автор
Антония Михайлова

Скандално: Онасис принуждавал Джаки Кенеди да правят секс на публични места

През октомври 1968 г., почти пет години след убийството на американския президент Джон Ф. Кенеди, неговата почитана вдовица „хвърля бомба“ сред обществото с новината, че ще се омъжва за гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис. Тогава Джаки е на 39 години – олицетворение на достойнство и стил, а Онасис – на цели 62 години, възприеман като вулгарен грубиянин, приличащ на гном и свързван с аферата му с оперната прима Мария Калас. По-малко известен бил обаче със своята бисексуалност и по-точно с поредицата платени млади мъже, някои от които жестоко е пребивал след секс.

Годежът Кенеди-Онасис излиза на първа страница на New York Times. „Гняв, шок и ужас“, „Целият свят е възмутен“, „ватикана я заклейми“ - така звучат част от заглавията, с които вестниците по света обявяват неочаквания брак между Жаклин Кенеди и гръцкия милиардер.В представите на обществото Джаки Кенеди – някогашната любимка на Америка – се превръща в „проститутка“, продала се на световния пазар.

View post on Instagram
 

Предбрачното ѝ споразумение с Онасис е за милиони. То включва 170 клаузи, сред които и такава, в която се посочва колко пъти ще правят секс. Това разкрива нова книга, която излиза във Великобритания. Автор на „Не питай. Семейство Кенеди и жените, които съсипаха“ е колумнистът на „Дейли мейл“ Морийн Калахан. Вече някои части от книгата се появиха във вестника – те разкриват скандални и шокиращи подробности както за живота на Джаки, така и за редица други знаменити красавици, попаднали в плен на чара на мъжете от клана Кенеди.Калахан посочва и причината, поради която Жаклин отива при Онасис в Гърция, а именно разтърсващата любовна история на Джаки с по-малкия брат на покойния ѝ съпруг – Робърт Кенеди.На 25 ноември 1963 г. Джаки Кенеди коленичи пред телевизионните камери и пали свещ на гроба на Джон Кенеди. След службата братът на Джон - Боби Кенеди, остава в Белия дом, за да утешава Джаки.

View post on Instagram
 

Същата вечер той се обръща към нея с думите: „Ще отидем ли да посетим нашия приятел?“ Скоро споделената болка ще доведе до дългогодишна любовна афера между двамата, а Боби ще изостави жена си Етел - майка на седемте им деца.Тази скандална връзка няма да остане скрита за пресата – най-малкото, защото Джаки и Кенеди биват забелязани да вечерят в Ню Йорк и открито да се целуват и прегръщат. Но медиите остават „слепи“ за нея, тъй като все пак става въпрос за семейство Кенеди, а заради случилото се с Джон Кенеди, скандалният романс остава забулен в тайна. Деликатното психологическо състояние на Джаки също е фактор. Както самата Джаки неведнъж е казвала, Боби е единственият човек, който ѝ е попречил да не се самоубие. Единственият човек, който можеше да я събуди от мъката ѝ, да спре да пие антидепресанти, да плаче и да се страхува, е Боби Кенеди.Самият Боби също не преживява леко смъртта на брат си. Отслабва тревожно много. Подобно на Джаки, той също плаче през цялото време и страда от безсъние. Отсяда все по-често в новата градска къща на Джаки в окръг Колумбия, където прекарва много повече време с двете ѝ деца, отколкото със своите.

View post on Instagram
 

След осъзнаването обаче, че заради политическите си амбиции, Робърт Кенеди никога няма да напусне съпругата си, за да се ожени за нея, Джаки решава да избяга далеч от родината си, на по-сигурно място и избира обятията на 62-годишния милиардер. Самият Онасис ѝ обещава спокоен живот. Въпреки славата му на безгрижен бонвиван и прелюбодеец, тя приема.През първите месеци от съвместния им живот Онасис обсипва новата си съпруга с внимание и луксозни подаръци. Не след дълго обаче той започва да се държи към нея като с проститутка. „Той обичаше да прави секс с нея на места, където хората можеха да ги видят, зад завесата на първа класа в самолета, на открита лодка, завързана за яхтата му. Оставяше спалнята си с открехната врата. Вълнуваше го да опетни тази американска икона на достойнството, показвайки, че я притежава и може да я унижи“, пише Морийн Калахан. Той разкрива също, че още на втората седмица след сватбата им Онасис подновява любовната си връзка с отчаяно влюбената в него оперна певица Мария Калас. Следват и други изневери, включително с платени момичета и момчета.Очакванията на Джаки за безметежен, красив и романтичен живот бързо се стопяват. Започва да "убива" мъката си, като пазарува в скъпи бутици по света. Подлага се на унижощителни диети, след като Онасис допуска да бъде снимана гола на частния му остров. Травмиращите спомени от изневерите на първия ѝ съпруг и убийството му се завръщат с пълна сила и изпада в тежка депресия.

10 поразителни факта за живота на Джаки Кенеди
ПО ЖЕНСКИ
Автор Woman.bg

10 поразителни факта за живота на Джаки Кенеди

Автор Woman.bg

„За Джаки този период в живота беше кошмарен. Тя преживяваше отново унижението на Джон Кенеди към нея, но този път в глобален мащаб. И все пак през 1973 г. тя, повече от всеки друг, помогна на Онасис да се възстанови, след като загуби 24-годишния си син Александър в самолетна катастрофа. Тя разбираше този вид болка. Прегърна го и го остави да плаче“, се разказва още в книгата. Скоро обаче Онасис започва да дави мъката си с алкохол и да обвинява Джаки за загубата на Александър. Нарича я въплъщение на проклятието Кенеди, което води до смърт. Удря я в лицето и тя е принудена да ходи с насинено око.По ирония на съдбата собствения син на Джаки Кенеди и убития американски президент Джон Кенеди също умира при катастрофа със самолет. Годината е 1999-та. Заедно с него на борда са съпругата му Каролин Бесет и нейната сестра Лорън. По това време бракът на Джон Кенеди – младши е пред разрив. Изнесъл се е от семейния апартамент в Ню Йорк, но „последното нещо, което иска, е пресата да спекулира за брака му“, пише в новата книга. Джон и Каролин се срещат, за да обсъдят как да се случи това, а Лорън предлага да се присъедини към тях, за да им помогне.Двете се качват на личния самолет на Кенеди – младши, а той управлява самолета. Въпреки влошената видимост и предупрежденията на опитни пилоти да не летят в това време, Джон не се вслушва в съветите и резултатът е известен на всички. Самолетът се разбива...

View post on Instagram