Автор
Елена Ангелова

3 неща, които един мъж няма никакво право да изисква от жената до себе си

Да обичаш не е забранено. Но има ситуации, в които човек не трябва да се оставя да бъде манипулиран. Става дума за неща, които един мъж никога няма право да изисква от жената до себе си. Ето кои са:

1. Винаги и във всичко да сте съгласни с него

Не, не и още веднъж – не! Запомнете това за себе си веднъж завинаги или още по-добре, запишете си го някъде. Не сте длъжни да започнете да се срещате и да влезете в близки отношения с мъж и веднага автоматично да започне да се съгласявате с него във всичко. В крайна сметка това изобщо не означава, че сега имате едно мнение за двама - неговото мнение.

Важно е жената да продължава да има собствено мнение. Не по-малко важно е да може спокойно да го изрази и да знае, че наистина ще бъде чута, а не просто игнорирана от всички. В крайна сметка да бъдете чути и да имате право на глас е ваше законно право, което никой никога няма право да ви отнема. Мъж, който наистина ви обича, винаги ще ви подкрепи в това и дори понякога ще ви помоли за съвет за нещо.


2. Да забравите за всичките си хобита, увлечения, работа, приятели и да прекарвате цялото си свободно време само с него

Защо изобщо трябва да го правите? Какво се промени? В крайна сметка, ако сега наистина имате любов, тогава тя трябва да внуши у вас вяра и желание да създавате и да се развивате, а не да седите заключена между четири стени. В края на краищата вие всъщност не сте попаднали в робство. Защо да позволяваш на някой да се държи с теб като с робиня?

Aко човек ви вярва, той лесно и спокойно ще реагира на факта, че вие например искате да се срещате с вашите добри приятели от време на време, защото това е съвсем нормално. Не забравяйте, че сте във връзка, а не на каишка от вашия мъж като някакво вярно куче, което сега ще зависи единствено и само от „собственика“ къде можете да отиде и къде не.

Следователно проблемът не е в „човекът ми не ме пуска“ и не „не можах да го помоля за почивка“, а аз самата му позволявам да се държи така с мен и самата аз му дадох правото да управлява живота ми и всяко моето движение. Затова просто върнете това право на този, на когото принадлежи – на себе си и не го давайте на никой друг.

3. Да започнете да се обличате, гримирате и изобщо да изглеждате само както той харесва

Разбира се, можете да уважавате желанията на вашия човек и понякога да носите например роклята, която знаете, че той харесва толкова много. Но това изобщо не означава, че сега трябва напълно да промените стила си и да изхвърлите всичките си дънки, защото, виждате, например, че той харесва повече, когато една жена ходи само в рокли и поли.

Ходете в това, което ви е удобно и комфортно, защото това е вашият живот и вашият избор. Следователно мъжът няма право да изисква от вас по някакъв начин да промените външния си вид. Това не е честно. След като той е търсил връзка с вас, следователно всичко у вас му е харесвало и го е устройвало. Защо сега изведнъж спря да му харесва?

Ето защо се грижете и ценете себе си и своята индивидуалност. И помнете, вие сте единствената.

Източник: b17