Автор
Ива Петрова

За да бъдете щастливи и успешни: Не позволявайте на другите да крадат енергията ви

Ако ви откраднат колелото в парка, веднага ще подадете сигнал в полицията, нали? Но ако някой системно краде от времето ви, няма да го направите. Любопитно е защо сме толкова търпеливи понякога, че позволяваме на хората да крадат от най-ценното ни, при това напълно безнаказано. И по този начин изпълваме живота си с токсичност, неприязън и неудовлетвореност.  

Обажда ви се позната, която по принцип не понасяте, но сте твърде възпитани да откажете среща? Спи ви се, но сте като залепени за екрана на телефона си и не можете да се откъснете от социалните мрежи? постоянно следите бившия колко лайка е натрупал с последната си публикация? Хора, това се нарича загуба на време. И дори по-лошо - нещата, които правите, влияят негативно на здравето и възприятията ви. Защото вие не ги харесвате, те крадат от енергията ви. 

Същото важи и за връщането назад във времето, за да преосмислите някоя среща, конфликт, запознанство, реакция. Оставете миналото, то вече не може да ви навреди или пък да ви помогне. Мислете за онова, което предстои. 

Не е нужно да правите нещо само, за да не ви сметнат за демоде, скучен, изостанал. Бъдете такива, каквито сте. И ще бъдете щастливи. 

Иначе постоянно ще живеете в конфликт със себе си. И това ще се отрази на настроението и здравето ви. Не позволявайте на хора, които не харесвате, да крадат от енергията ви, да определят живота ви, да променят начина ви на мислене. 

Спрете да хабите енергия и мисловен потенциал за глупави неща и ще видите как ще започнете да жънете успехи. Съсредоточете се върху онези хора и действия, които ви правят щастливи, които съответстват на вашите разбирания за живота. 

Не се притеснявайте за неща, които другите казват за вас. Не обръщате внимание на чуждото мнение. не давайте всичко от себе си на хора и събития, от които не получавате нищо. 

Вие сами, със собствените си ръце, разваляте живота си. И то не с помощта на грандиозни трагични постъпки, а чрез дребни моменти, всеки от които ви лишава от власт над собствения ви живот и енергия. Ако искате да разберете къде ще бъдете след 5 години, погледнете какво правите всеки ден. Ако искате да знаете как ще се чувствате след 5 години, разгледайте внимателно за какво мислите тук и сега. Вашето време и енергия са най-ценната ви валута. Добре инвестираното време носи много по-голяма възвръщаемост от най-добрия депозит. Колкото повече време и енергия изразходвате разумно, толкова повече ще получите в замяна.