Автор
Евелин Попадийна

6 вещи от гардероба, които трябва да сменяме всеки сезон

В България все по-често чуваме за капсулен гардероб. Стилистите по цял свят съветват жените да залагат на качествени материи и дрехи, които лесно да се съчетават помежду си. Този гардероб е с много предимства – винаги си стилен, нямаш много излишни дрехи и ще е актуален поне в близките две години.

И все пак има вещи, които изискват редовно обновяване, тъй като бързо се износват. Никой не е казал, че веднъж направен капсулен гардероб ще издържи години наред, все пак някой артикули изискват нужда от смяна всеки сезон.

Ето кои са дрехите, които имат нужда от обновяване:

Базови тениски и блузи с дълъг ръкав
Обикновена тениска или блузка с дълъг ръкав е основата на гардероба, която може да допълни всяка визия. Те се комбинират с абсолютно всичко – с поли, панталони, сака и жилетки. Недостатъците обаче са, че много бързо се износват. 
Честото носене и пране увеличава риска от изцапване на любимия ви артикул или износване на тъканта. Затова купуването на такива блузи е позволено по всяко време. Изберете цветове, които да са близки до основната палитра в гардероба ви и заложете на естествените материали.

Дънки
Дънките са пряко свързани с основните тенденции в света на модата, всеки сезон дизайнерите представят нови модели. През 90-те се появиха широките дънки с много джобове, скъсаните и скини дънките. Денимът е основен елемент от гардероба на всяка жена и съчетан правилно може да ни спаси в много ситуации.

Рокли
Те никога не са достатъчни! В момента всички рокли са модерни, без значение дали ще са къси, дълги, със средна дължина, прилепнали по тялото или феерични. Рокля риза, трикотажни, сукмани, цепки. Единственото важно при роклята е да стои добре.

Спортни комплекти
Тук става дума не само за красота, а за хигиена. Потта и механичното въздействие бързо износват спортните дрехи. Затова е добре да ги актуализираме всеки сезон, като залагаме на естествени и дишащи материи.

Чорапи и чорапогащи
Тъй като доста често след повече от две обувания чорапогащниците се късат, или се образуват бримки, за да изглеждате спретнати и стилни те трябва да бъдат обновявани всеки сезон.

Тенденции
Всички дами, които следват модните тенденции са наясно, че няма как да се разминат със сезонното пазаруване. 
Днес всичко е позволено – изцяло дънккова визия, полупрозрачен топ, пола с ниска талия или да комбинирате любимите си мокасини с високи чорапи.

View post on Instagram
 

За да изглеждате модерни, ще се наложи да допълните гардероба си с най-актуалните дрехи.