Автор
Антония Михайлова

Как номерът на апартамента може да повлияе върху целия ви живот

Американският нумеролог Фелисия Бендер отдавна е разделила целия си живот на части. Според нея буквално всичко - от обучението до спорта, е подчинено на магията на числата. И, разбира се, това важи и за мястото, където живеете. Оказва се, че всеки апартамент има свой собствен нумерологичен "паспорт". 

"Всеки адрес е нумерологична матрица, която носи личността на къщата", казва Бендер. Можете да изчислите номера на къщата си по същия начин, както вашия собствен номер по дата на раждане: числата в номера на апартамента трябва да се сумират, така че накрая да остане само едно. Например, ако номерът на вашия апартамент е 78, тогава изчислението ще бъде така: 7 + 8 = 15 = 1 + 5 = 6. Тоест номерът на къщата е 6. Трябва да вземете предвид само номера на апартамента. Номерът на сградата няма значение.

Изключение правят числата 11 и 22. Няма нужда да ги събирате, те имат свои отделни значения. И така, ето какво енергийно влияние носи номерът на апартаментента върху живота на неговите стопани:

1 - Дом на лидера 

Личността на дом номер 1 подкрепя лидерските амбиции на нейния обитател. Човек, който живее тук, обикновено има собствен бизнес или уверено се изкачва по кариерната стълбица. Той е амбициозен, независим, самоуверен и цени личната свобода. Животът в апартамент номер 1 ще ви научи на смелост и решителност. 

Минуси: 1 - Самота. Малко вероятно е в този апартамент да изградите семейство и успешен личен живот. Това е така, защото "единиците" предпочитат самотата. 

2 - Дом на семейния човек 

Това е място, посветено на любовта, взаимната подкрепа, отглеждането на деца, тук е уютно и безопасно. Хората, които живеят в двоен апартамент, ще трябва да се научат на дипломация, такт, да вземат предвид нуждите на другите, да живеят в мир и хармония. 

Минуси: 2 - Животът в такава къща не е подходящ за тези, които се стремят към кариерно израстване. Двойката размива индивидуалността, защото няма място за егоизъм. Рискувате да затънете във вашия малък свят, хранейки се с емоциите на другия. И ако живеете сами в такъв апартамент, може да се почувствате неудобно.

3 - Дом на оптимиста 

Това място е пълно с радост и смях, тук винаги има много гости. Енергията на този номер насърчава творчеството и дава вдъхновение. Общителните хора, включително семействата, ще се чувстват страхотно тук. Те могат да живеят пълноценно.

Минуси: Тази къща няма да ви даде лично пространство. Ето защо, ако обичате уединението, това място не е подходящо за вас. Ако животът ви не е свързан с творчеството, може да настъпи депресия. Освен това числото 3 допринася за проблеми с парите.

4 - Дом на консерватора 

Четири е числото на стабилността, увереността и сигурността. Тук се чувстват добре хора, които са свикнали да постигат целите си със собствен труд. Подходящо място за тези, които винаги са честни, рационални и практични. 

Минуси: това място не е много подходящо за творческа личност. Този номер обича сериозни и организирани хора, дисциплинирани и отговорни, бохемата няма да пусне корени тук. 

5 - Дом на купонджията 

Това е мястото, където можете да се забавлявате и да си прекарате страхотно. Тук можете да срещнете живи, интересни, енергични и необичайни хора. Енергията на номер 5 подпомага личностното развитие чрез самодисциплина. Ако има проблеми с нея, няма да има щастие в такава къща. Мотото на човек от дом с номер 5: "Ако животът ви е хвърлил лимон, направете лимонада".

Минуси: Eнергията на този номер насърчава излишъците. Ако самоконтролът и дисциплината не са добре развити, може да се окажете пристрастени към алкохола или да ядете твърде много. Този номер не е за хора, които търсят стабилност.

6 - Дом на грижовния човек 

Топлина, състрадание, грижа - това са основните неща, които царуват в тази къща. Идеално място за семейство с деца. Тук ще се чувстват добре хората, занимаващи се с услуги и дизайн. Те са в състояние да направят всичко, за да накарат клиентите си да се чувстват в хармония със света. 

Минуси: В такава къща е лесно да забравите за себе си, като посветите живота си в служба на другите. Тук е толкова хубаво и спокойно, че все по-рядко ти се иска да излезеш навън. Не се изолирайте в пашкула си, а направете нещо за себе си – това е рецептата за щастие на обитателите на апартаменти с числото 6.

7 - Къща на интроверта 

Това е място за съзерцание и интроспекция. Вслушване в интуицията, опознаване на себе си, търсене на духовна истина, намиране на душевен мир - всичко това може да ви предложи дом с число на личността 7. 

Минуси: Живеейки в такъв апартамент, е лесно да се оттеглите в себе си и дори да започнете да се смятате за по-добър от другите. Този номер не е най-доброто място за хора, които се опитват да се откажат от някои лоши навици. И такъв апартамент изобщо не е подходящ за тези, които не могат да издържат на самотата. 

8 - Дом на могъщия човек 

Власт, авторитет, престиж - това са целите на човек, който ще се чувства комфортно в този апартамент. Енергията на къщата помага за постигане на финансово благополучие, тя "управлява" материалните потоци. Апартамент за силни личности, издръжливи и организирани, талантливи мениджъри. 

Минуси: Твърде много показност. Всичко е само най-доброто, само ново и престижно - къщата рискува да се превърне в лъскава картина, празна и бездушна, създадена, за да впечатлява. Един дом трябва да има сърце, не го губете.

9 - Дом на хуманиста 

За обитателите на този апартамент саможертвата не е празна фраза. Те изпитват удоволствие да помагат на другите. Те са мъдри, не се занимават с миналото и обичат да пътуват. Хората често идват в такава къща за добър съвет.

Минуси: Тук се чувстват добре хора от творчески и хуманитарни професии. Но бизнесмените не се чувстват много комфортно тук. Бизнес проницателността, често свързана с агресия и твърдост, отслабва. 

11 - Дом на учителя 

Мощно място за развитие на интуицията. Страхотен кът за всичко, свързано с духовното развитие, търсенето на истината и самоусъвършенстването. Къща, изпълнена със светлина. Призванието на обитателя му е да помага на другите хора. 

Минуси: Живеейки в такъв апартамент, лесно е да изпаднете в прекомерно мечтание в ущърб на реални действия. Да живееш в илюзии не е най-добрият вариант. 

22 - Господарска къща 

Това е организиран и добре поддържан дом. Неговият собственик непрекъснато се учи, подобрява и развива. Идеално място за архитект, писател или друг професионалист, чиято мисия е да промени ежедневието на другите. 

Минуси: В такъв дом е невъзможно да се отпуснете и да "пуснете юздите". Винаги ще трябва да сте на нокти, винаги да се стремите нагоре. 

Как да промените енергията на апартамента

Да, това е възможно. Да приемем, че живеете в апартамент с номер 2, но бихте предпочели номер 5. Просто добавете три към номера на апартамента на вратата - дори отвътре, за да няма объркване. Или, да речем, имате апартамент от седем, но искате три. В този случай добавете пет към числото - добавете едно, добавете две и ще получите това, от което се нуждаете. 

Страх от тринадесет 

Най-мощните суеверия са свързани с числото 13 – дяволската дузина. 13 души са участвали в Тайната вечеря, 13-ият знак на зодиака е изхвърлен от хороскопите, при древните перси 13 се е смятало за число на хаоса, при скандинавците 13-ият бог е Локи - богът на измамата. 

В азиатските страни не понасят числото 4. Често се случва в една къща да няма четвърти етаж или четвърти апартамент. Това е така, защото думата "четири" звучи като "смърт" на японски, както и в някои диалекти на китайски и корейски. 

Японците не обичат четните числа и тази неприязън е мигрирала и към западните общества. Вярно е, че у нас това суеверие се отнася само до броя на цветята в букета, но при японците буквално се отнася до всичко - от подаръците до броя на ястията по време на вечеря. 

Апропо, привържениците на тибетското учение фън шуй смятат, че етажът, на който живеете, също има значение. Но изчисленията там са много по-сложни: има значение не само номерът на етажа, но дори и времето за закупуване или наемане на апартамента. 

В зависимост от комбинацията от двете можете да изберете етажа, който ще накара енергията на живота да тече в правилната посока: към любов, финансово благополучие, пътуване и приключения или вътрешен мир. 

Като цяло закупуването на апартамент е скъп въпрос, не е грях и подхождайте към него възможно най-внимателно - за да влезете в хармония с вашия дом, душа и характери.