Автор
Евелин Попадийна

Откажете се от тях завинаги: 5 модела обувки, които са адски демоде

С наближаването на есента идва време за разчистване на гардероба. Тази есен е хубаво да проверите обувките си, тъй като при тях има нови тенденции и е напълно възможно част от вашите вече да са демоде. Ето и обувките, от които незабавно да се отървете и идеи с какво да ги замените.

Прозрачни обувки

Обувките, ботушите и сандалите от прозрачна пластмаса бяха моментна тенденция, която бързо изстина. И е ясно защо: тези обувки са неудобни, пластмасата не позволява на кожата да диша, а сплесканите пръсти изглеждат неестетични. Единствената тенденция, която се запази като вариант, е прозрачната пета.

Този модел беше видян в колекции на DIOR, Valentino, JW Anderson.

Класически обувки с тънък ток

Да, считахме ги за класика и ги носехме навсякъде и с всичко. Проблемът е в тънкия ток – неудобен е и травмира петата. За тържествени събития такива обувки, разбира се, са позволени, но в обикновените дни е по-добре да ги избягвате. 

Тенденция: дебел ток. На първо място тези обувки са по-удобни. Второ – изглежда чудесно и модерно. Можете да ходите на дебел ток през целия ден, защото обувката е стабилна, което значи, че няма да натоварим гръбначния си стълб. Масивният ток е модерен, това доказват и колекциите на Marc Jacobs, Chloé, Sally LaPointe.

Груби маратонки

Да, до преди няколко сезона грубите и мъжествени маратонки бяха хит и отиваха на всичко, но тази тенденция отмина. Сега виждаме, че тези маратонки обезобразяват стъпалото и загрозяват целия ни крак. Все пак сме дами.

Тенденцията в момента са класическите бели кецове – удобни, спортни и стилни. Моделите от Balenciaga, Moschino, Prada и много други марки могат и трябва да се носят в ежедневен стил. Те се комбинират перфектно с поли, летни рокли и гащеризони. Всеки от нас определено трябва да има тези удобни обувки за разходка.

Плоски сандали

Плоските обувки не само са вредни за стъпалото и гръбначния стълб, но също така правят нашата походка грозна. Съвместимостта е добра, но липсата на подходяща подкрепа под формата на малка пета е опасна за здравето.

Тенденцията в момента са обувки с 3D ефект. Повечето жени предпочитат обувки с меки, изпъкнали преплетени части. Колекцията на Bottega Veneta е страхотна и определено тези обувки могат да се носят не само на модния подиум.

Крещящ декор

Кристали, мъниста и други предизвикателни детайли върху ботуши или обувки се счита за лош вкус. Не само изглеждаме твърде кичозно, но и тези обувки не се комбинират с нищо. Може би единствено с вечерна рокля на дискотека. Но… край с крещящата женственост! 

Тенденцията в момента са оригиналните подметки. Ромбове, цветя, сплескани квадратчета, преплетени линии, кръгове – всичко това вместо стандартна подметка. Най-свежите вариации могат да се видят в колекциите на Alexander McQueen, Givenchy, Jil Sander.

Освен, че трябва да залагаме на удобни обувки, е хубаво те да са модерни, без значение дали са от нова или стара колекция, важното е да се чувстваме добре в тях и в същото време да сме в крак с тенденциите.