Автор
Евелин Попадийна

Честит рожден ден, Хари: Скандалната история на един резервен принц

Днес принц Хари става на 39 години. Той е по-малкият син на крал Чарлз III и първата му съпруга Даяна, принцеса на Уелс.

Принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид от Уелс е роден през 1984 година. Въпреки това, родителите му решили да наричат принца с неформалното име "Хари". Когато Уилям и Хари са били деца, родителите им се разделят. Момчетата продължават да живеят с майка си. През 1997 г., когато Хари бил на 12 години, принцеса Даяна загива трагично в автомобилна катастрофа в Париж. По-малкият син на Чарлз и Даяна завършва най-престижното частно училище в Итън. Той е получил висше образование в Кралската военна академия Сандхърст. В края на 2007 и началото на 2008 г. е на служба в Афганистан, където координира нападенията срещу талибанските позиции. 

В последната секунда: Съобщението от Уилям за Хари, което промени всичко
НОВИНИ
Автор Ева Лъчезарова

В последната секунда: Съобщението от Уилям за Хари, което промени всичко

Автор Ева Лъчезарова

Синът на принц Чарлз и принцеса Даяна стана известен с шумните си партита, които привлякоха вниманието на жълтата преса. Поведението на принц Хари не веднъж е поставяло кралския двор в неудобно положение. Това продължи до 2016 г., когато заклетият ерген се запознава с настоящата си съпруга Меган Маркъл. На 19 май 2018 г. се провежда брачната церемония в параклис „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор. Близо година по-късно на 6 май 2019 г. се ражда синът им Арчи Маунтбатън-Уиндзор. През януари 2020 г. херцогът и херцогинята обявяват, че се оттеглят от ролята си на старши членове на семейството и ще балансират времето си между Обединеното кралство и Северна Америка. На 4 юни 2021 г. се ражда дъщеря им Лилибет Маунтбатън-Уиндзор.

През 2021 г. семейството даде откровено интервю пред Опра. Разговорът е разделен на две части. В първата Меган сама разказва за стъпването си в кралското семейство и всички промени, дошли след това – брака, майчинството, благотворителната си дейност и живота под натиска на засиления интерес към нея. Във втората част Хари се присъединява към двете дами и тогава херцозите разказват за решението да напуснат кралското семейство. 

Принц Уилям преди смъртта на Даяна: Не се тревожи, мамо, ще ти върна титлата, когато стана крал
ЗВЕЗДИ
Автор Woman.bg

Принц Уилям преди смъртта на Даяна: Не се тревожи, мамо, ще ти върна титлата, когато стана крал

Автор Woman.bg

В началото на 2023 г. Хари издава книга – „Резервен“. Експертите забелязват нови и нови факти, за които принцът разказва в нея. От написаното може да се каже, че нещастието му е можело да бъде забелязано много преди появата на настоящата му съпруга. Според кралски експерти, херцогът на Съсекс се е изказвал негативно срещу роднините си години преди да се влюби в Меган Маркъл. Той споделя, че мечтае да напусне фамилията и да има „нормален живот“. В отдавнашно интервю Хари говори за трудностите, които среща, докато прави опити да намери мястото си и смислена роля в „купата със златни рибки“, както нарича кралското семейство.

"Аз бях на 12, Уилям на 14. Никога няма да забравя как двамата трябваше да ходим бавно и продължително след ковчега на майка ми, докато ни гледат хиляди хора по пътя и ни гледат милиони зрители по телевизията. Мисля, че това беше жестоко и нито едно дете не заслужава да бъде принудено да изживее подобно нещо, точно в най-болезнения момент от живота му. Не трябваше да става така, не трябваше да ни карат да правим това", споделя Хари с намек, че кралското семейство отново се е отнесло по суров начин с него.

Принцът продължава с изповедта си с признанието, че единственото нещо, което е успяло да го измъкне от мрачните мисли, е службата му в армията. Той споменава, че там се е чувствал не като принц, а просто като Хари и в този период се е чувствал значим, като човек с мисия.

Херцогът на Съсекс посочва още тогава, че много би искал кралското семейство да не бъде просто "група знаменитости", а наистина всички членове да използват ролята си във фамилията за добро. В името на човечеството и в името на монархията.

Зад гърба на Уилям, Кейт Мидълтън започна да звъни на Хари посред нощ
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Зад гърба на Уилям, Кейт Мидълтън започна да звъни на Хари посред нощ

Автор Теодор Муховски

Херцозите за последно посетиха Британия, за да отбележат годишнината от смъртта на кралица Елизабет II, по покана на големия брат на Хари, Уилям.

През последните месеци в медийното пространство упорито се носеше мълвата, че Меган и Хари са на прага на развод. Но изглежда, че това или не е истина, или херцозите на Съсекс правят всичко по силите си, за да запазят брака си, макар и да са обмисляли възможността да се разделят. 

Последните им публични появи заедно доказват, че Хари и Меган все още са двойка, а също така и заявиха, че слагат край на злословенето срещу останалите членове на монархията.