Автор
Ева Лъчезарова

В последната секунда: Съобщението от Уилям за Хари, което промени всичко

От няколко години принцовете Уилям и Хари почти не общуват помежду си. Последното изключение, което направиха беше във връзка със смъртта на тяхната баба Елизабет II, когато заедно със съпругите си разгледаха поднесените от обществеността цветя в памет на кралицата.

Малко след неочакваното сплотяване на четворката, която преди бе известна като "Fab Four", в медиите се появиха множество версии за случилото се. Година по-късно обаче стана ясно какво точно се е случило. Оказва се, че в последния момент Уилям решил да изпрати съобщение до Хари и да го покани заедно с Меган да отчетат почит на покойната кралица. Това бе първият и единствен засега път, в който двете семейства се събраха заедно след като херцозите на Съсекс решиха да напуснат кралското семейство и се преместиха в САЩ.

По време на 40-минутната разходка принцът и принцесата на Уелс, заедно с Хари и Меган, бяха заснети да се ръкуват с хората, които се бяха събрали и приеха букети цветя и други подаръци, като плюшени играчки мече Падингтън.

Облечени изцяло в черно и двете двойки изглеждаха леко нервни, когато пристигнаха заедно в една кола, преди да прекарат почти час в разговори с чакащи техни почитатели.

Добре осведомен източник каза пред медиите какво точно се е случило по това време: “Случи се много бързо – наистина забележително, като се има предвид, че не са се виждали в Шотландия.“ Вестникът съобщава, че принцът на Уелс е решил да изпрати на по-малкия си брат съобщение, с което да го покани да се присъедини към него за разходката, а това не се е случило след разпореждане на крал Чарлз, както се смяташе досега.

А предположенията, че Уилям е направил този ход, след като е чул, че Хари планира да предприеме своя собствена разходка със снимачен екип, всъщност не били верни. Уилям почувствал, че проявата на единство е ключова по време на период на национален траур от уважение към тяхната баба. Първоначално разходката бшло насрочена за 16:30, но според съобщенията бшло отложена с 45 минути, докато Уилям и Хари обсъждали плановете си.