Автор
Пепа Попова - Пепита

Прочутият пуловер на принцеса Даяна бе продаден за 1,1 милиона долара

Колко бихте платили за пуловер? Ако сте един от специалните клиенти на Sotheby’s, отговорът е страхотните 1,1 милиона долара.  

View post on Instagram
 

Прочутият червен пуловер на принцеса Даяна от британската марка Warm & Wonderful беше обект на ожесточена война за наддаване в аукционната къща. За 15 минути цената на пуловера скочи от $190 000 на $1,1 милиона - 14 пъти повече от първоначалната оценка от $80 000.  

View post on Instagram
 

Лейди Ди за първи път носи червения пуловер с шарки на бели овце – и една, изключително важна черна овца – през 1981 г. Едва 19-годишна тогава тя се появява на мача по поло на Чарлз именно в тази визия и бързо влизя в заглавията на медиите благодарение на “нахалния” си пуловер. Пуловерът се превърна в един от най-емблематичните за личния стил на покойната Даяна.  

View post on Instagram
 

Продажбатя му засенчва предишния рекорд за най-скъп пуловер, продаден на търг. През 2019 г. жилетката в приглушено зелено на Кърт Кобейн, която той носеше за концерта на MTV Unplugged на Nirvana, донесе 334 000 долара. Освен това чупи рекорда по отношение на дрехи от колекцията на Даяна. По-рано тази година Sotheby's продаде роклята на принцесата "Infanta" в цвят слива, дело на Victor Edelstein за 604 800 долара.  

Всъщност няколко от артикулите на Даяна бяха в новините тази година. През януари риалити звездата и (очевидно) фен на търговете Ким Кардашиян купи аметистовия кръст на Даяна за 197 453 долара.   

Тук е моментът да споменем, че през 2022 г. Rowing Blazers пуснаха римейк на пуловера, а Warm & Wonderful все още го имат в постоянната си колекция. Няма нужда да харчите 1,1 милиона долара за пуловера на принцеса Даяна, когато можете да имате свой собствен за 248 долара.  

View post on Instagram