Автор
Веселина Петрова

Трябва да си ги направите: Маските с тези три продукта глезят кожата през есента

Кожата на лицето обича специалните грижи. И да знаете - няма нищо по-добро от натуралните съставки. Есенните маски трябва да подхранват, да дават сила на кожата да се справи със захлаждането. Затова днес ви предлагаме няколко варианта.

С тиква 

Перфектен ексфолиант за кожата на лицето. Богата е на витамини А, С и Е, както и минералите цинк и калий. Тиквеното пюре е подходящо за домашни маски за лице за всеки тип кожа. Можете да комбинирате пасираната тиква с канела, мед или кисело мляко. Резултатът: хидратирана кожа, която ще синтезира колаген и ще има достатъчно бета-каротин на кожата. Предложение: смесете 1 суп.л. прясно пюре от тиква с 1 суп.л. кисело мляко, нанесете върху лицето и след 10 минутки изплакнете.

С червени боровинки 

Освен суперхрана, те са идеални за съставка на есенните ви маски. Богати са на витамини С, Е и К, както и на манган, фибри, мастни киселини и други. Ефективно се борят с вредното въздействие на свободните радикали и намаляват признаците на стареене. Добри резултати дават и в борбата с хиперпигментацията. Помагат и при акне, заради флавоноидите и салициловата киселина. 

С канела 

Канелата е идеална при акне, фини бръчки и пигментни петна. Освен за маски за лице, тя е подходяща съставка и за пилинги за лице и тяло. Канелата може да се ползва както на прах, така и под формата на масло. Подпомага производството на колаген, подобрява тена на кожата. Можете да я комбинирате с мед, зехтин, кисело мляко, смляно кафе и други.