Автор
Евелин Попадийна

Как да топим коремните мазнини през нощта?

Пиенето на сок от грейпфрут преди лягане ви помага да отслабнете и насърчава изгарянето на мазнините, особено в областта на корема, разказва DarikNews.

Грейпфрутът е плод с високо съдържание на витамин C, който помага за укрепването на имунната система и за лечение на настинки. Богат е на антиоксиданти, нискокалоричен и потиска чувството на глад. Точно затова диетологът Синтия Ал Хадж препоръчва да го добавите към менюто си.

Какво да ядем, за да расте косата по-бързо: козметолог назова 7-те най-добри продукта
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Какво да ядем, за да расте косата по-бързо: козметолог назова 7-те най-добри продукта

Автор Теодор Муховски

Този цитрус е богат на фибри и помага за по-дълго чувство на ситост. Следобед е времето, в което изпитваме нужда за сладко, но вместо шоколад хапнете малко грейпфрут. Можете да го добавите към салати или десертни кремове.

Този плод доказано помага при борбата с целулита, намалява холестерола и натрупаните по съдовете плаки. Водата с грейпфрут прочиства токсините от храносмилателния тракт, контролира нивата на кръвната захар, подобрява храносмилането, ускорява метаболизма и насърчава отслабването. Освен всички тези ползи, заради високото си съдържание на витамин C, е полезен и при простудни и грипни заболявания, защото засилва имунната система.

Едно от най-важните предимства на консумацията на грейпфрут преди лягане е, че тя се свързва със загубата на тегло и значително намаляване на нивата на глюкозата. Освен това насърчава здравето на съдовете, понижава процента на мазнините и холестерола и предпазва от инсулт.