Автор
Люблена Папазова

Майка става престъпник заради дъщеря си в най-новия български сериал

Това е сюжетът на новата криминална драма „Клетката“, която ще завладее ефира на NOVA на 29 септември (петък) от 22:00 ч. "Клетката" е първият български сериал, който показва действителността в затвора, а сюжетната линия проследява драматичната съдба на смелата майка, изправена пред тежка морална дилема. Част от другите актуални теми в премиерната продукция са свързани с корупцията в държавата, войната по пътищата и социалните корени на женската престъпност у нас.   

"Моята героиня Ина Арнаудова е силна жена, но на първо място майка – това е най-смисленото нещо в живота й. Ролята е много предизвикателна и съм благодарна за нея, защото рядко актьорите се срещат с толкова дълбоки за изиграване образи", категорична е актрисата Гергана Данданова, която играе отдадената родителка. 

Другите основни роли се изпълняват от Асен Блатечки, който за първи път играе положителен герой и Мартин Димитров, който помним от сериала "Братя". Продуцентът на "Братя" Краси Ванков в "Клетката" е не само продуцент отново, но и автор на идеята за филма. 

"Създаването на сериал за действителността в затвора е наистина голямо предизвикателство и такъв не е правен досега в България. В него са преплетени актуални и много важни обществени теми. Една от тях е как корупцията и безнаказаността в държавата могат да превърнат честни хора в престъпници. Тук идва и казусът с личния ни избор като граждани и родители – съществува ли начин за борба с тази корупция, имаш ли моралното право да вземеш справедливостта в свои ръце, когато системата не само не те пази, а застрашава и живота на детето ти. Също така искаме да разкажем и за клетката като метафоричен образ – много хора живеят уж свободно, но са спрели да мечтаят и носят доброволно клетката в себе си “, разкри продуцентът на „Клетката“ Краси Ванков.

Първите две серии, които журналистите изгледаха предпремиерно днес, определено дават заявка за интригуваща кримка с много обрати, силни образи и бързо действие, така че зрителят да не се отегчи. "Клетката" носи най-доброто от "Братя", но надниква и със сериозен психологически поглед над криминалната случка, около която се завърта сюжета още в първи епизод.