През зимата в човешкото тяло липсват витамини, поради което здравето се влошава. Диетологът Людмила Микитюк разкри, кои храни ще помогнат за запълване на липсата на витамини.
Витамин C е много важен през студените дни – той е естествен имунитет с антивирусни свойства. Помага за намаляване на риска от заразяване с вирусни инфекции. Затова диетологът съветва да консумирате цитрусови плодове, кисело зеле и шипките.
)
Друг съвет е през зимата да похапвате по-калорична и топла храна. Рибата също е добър вариант за хранене – тя е отличен източник на омега-3 мастни киселини. Експертът също така препоръчва да се ядат топли и обилни зеленчукови супи.
)
Не трябва да се отказвате от морковите и зеленчуците от семейството на зелето, от които организмът получава много полезни микроелементи.