Автор
Евелин Попадийна

Топ модели от миналия век: къде е тази красота сега

Напоследък тече луда надпревара в модните среди, особено след списанията. Конкуренцията е жестока и всеки иска да е на върха. Все по-често ставаме свидетели на модни корици с модели от миналия век - един стандартен, но работещ трик, що се отнася до продажбите на хартиените издания. 

Новото издание на Vanity Fair Italia обаче вдигна нивото до космоса, като събра 7 от най-известните топ модели от миналия век, които са толкова перфектни, че дори 20-годишните могат да им завидят. В колаборация с известната марка Golce&Gabbana, те създават продукт, който развълнува искрено любителите на модата.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

На корицата на модното списание са: Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Стефани Сиймор, Карла Бруни, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Кристен Макменами. Велико, нали!?! След като станаха главни героини в сериала The Super Models е време да превземат и печатните издания. 

В този брой редакторите на Vanity Fair поставят въпроса за красотата. През 90-те години тя е поставена в рамка, с убийствени изисквания към моделите, съпътствана от много критики, лишения и дори болести. През последното десетилетие обаче се научихме да ценим различните тела, форми и възрасти. 
От изданието апелират: „Трябва да се научим да премахваме осъждането, когато гледаме красотата и телата на други хора. Слаби или с извивки, съобразени или не, телата на другите хора не са наша работа. Защото истинската красота не е затворена в клетка, а свободна. Безплатна красота. Всичко останало е затвор.“