Автор
Теодор Муховски

Проблемно минало: 4 модни навика, които разкриват, че имате травми от детството

Ежедневният гардероб може да разкаже много интересни неща за всеки човек, защото обличаме това или онова, съобразявайки се с вътрешното си състояние. Понякога дрехите разказват не само за характера ви, но и за стари травми, идващи още от детството. Тази тенденция е особено очевидна, когато избираме определен стил. 

Ако сте забелязали тези стилови черти, може би това е причина да анализирате по-задълбочено миналото си. 

Твърдият овърсайз е отхвърляне на фигурата ви 

Въпреки факта, че свободните неща сега са на мода, повечето жени и момичета успяват да намерят "златната среда" при създаването на гардероба. Друг е въпросът, когато безформените и широки дрехи се превръщат в постоянен спътник. 

Ако гардеробът ви се пръска от неща в стил oversize, това означава, че имате проблеми с неприемането на фигурата си. За много жени е много по-лесно да се затворят от света с помощта на обемни дрехи, за да не привличат вниманието към тялото си, което по определени (и често напълно неоснователни) причини смятат за неидеално. 

По правило подобни нагласи се набиват в главите на подрастващите от токсични родители, които активно критикуват външния вид на детето. 

Любов към "детските" дрехи - инфантилизъм 

Почитателите на дрехи със сладки детски рисунки, кристали и къдрички избират този стил според вътрешното си настроение. Любовта към гардероба "извън възрастта" говори за инфантилизация на човека. 

С обличането на подобно облекло жената сякаш сигнализира на обществото, че не е готова да взема сериозни решения. Вероятно още в детството тя е била лишена от способността да вземе самостоятелни решения. Често такива жени отказват да създадат семейство и се опитват да прехвърлят произтичащата от това отговорност върху нечии други рамене. 

Цялата в черно - несигурност в себе си 

От една страна, тотално черното винаги е на мода и е най-доброто визуално решение, за да се коригира фигурата. Ако обаче гардеробът ви винаги и на сто процента се състои от вещи в черен цвят, това говори за съответните комплекси. 

Вероятно не се отличавате със самочувствие, затова се опитвате да изглеждате колкото се може по-незабележимо. Къде са корените на проблема? Както обикновено, от семейните нагласи: например, когато родителите от детството препоръчват на момичетата да не се открояват и твърдят, че ярките неща се носят само наопаки. 

Страст към златото - страх от непризнаване 

Златото в гардероба ви, както и количеството бижута, трябва да са умерени. В противен случай хората около вас могат да си създадат погрешно впечатление за вас. Целият въпрос е, че слагайки "всичко най-хубаво и наведнъж", по този начин жената издава скрит страх да не бъде разпозната от обществото. 

На много хора с този комплекс им се струва, че, "излизайки на бял свят", трябва да отговарят на определени негласни изисквания. Такива жени се ръководят от погрешното схващане, че в големите градове трябва винаги да си във всички обятия и да поддържаш определен имидж. 

Обаче като прекалявате със златния блясък в дрехите и аксесоарите в страх да не "загубите" негласната конкуренция, вие, напротив, издавате тайния си комплекс за малоценност спрямо другите.

Топ 10 на женските дрехи, които подлудяват мъжете
МОДА
Автор Теодор Муховски

Топ 10 на женските дрехи, които подлудяват мъжете

Автор Теодор Муховски