Автор
Теодор Муховски

Петък 13-ти: Какво можете и какво не трябва да правите в този ден

Тази дата е страшна за много хора. Сега е моментът да ви кажем какво не трябва да правите на този ден, за да избегнете нещастие. 

Числото "13" е неблагоприятно за много народи и култури по света. Има много причини за това. Кабалистите вярват, че духът на злото е 13. Също така на тази дата са се случили много опасни исторически събития. Съществува теория, че на този ден Ева и Адам са вкусили от забранената ябълка, Каин е убил Авел, а в Тайната вечеря, в която са участвали Исус и още 12 души - Юда е бил 13-ият. 

Има и много лоши суеверия, свързани с петък 13-ти. Сега той е ден, който се свързва с края на работната седмица и с някакъв вид почивка преди уикенда. През Средновековието петъците са били използвани за екзекуции. Също така на този ден от седмицата е бил разпънат Исус. 

На този ден от седмицата на дата 13-ти френският крал Филип VI екзекутирал майстора тамплиер. В края на XVIII в. британците пускат по вода кораба "Петък 13-ти", който след това изчезва безследно. Също така на този ден са се случвали и много други нещастия - самолетни катастрофи, корабокрушения, природни бедствия. Не е ли това достатъчно, за да повярваме, че тази дата носи само нещастия? 

Какво не бива да правите в петък 13-ти? 

Не шофирайте 

Смята се, че на този ден не трябва да тръгвате на дълъг път и по принцип да шофирате кола. Пътуването може да се окаже неуспешно, а впечатленията ще бъдат развалени от независещи от вас обстоятелства. 

Откажете се от празненства 

Петък 13-ти не е най-подходящият ден за организиране на пищни партита у дома и канене на гости. На тази дата като цяло не трябва да отдавате прекалено много радост и положителни емоции. Нечистите сили могат да обърнат това срещу вас, внасяйки нещастие и несполука в живота ви. 

Не засаждайте растения 

На този ден не засаждайте нови и не пресаждайте стари стайни растения. Смята се, че те няма да ви зарадват с външния си вид или просто няма да пуснат корени. За всичко това е виновна негативната енергия, която витае в този ден. 

Откажете се от нови начинания 

Не стартирайте нови проекти днес, не сключвайте сделки и не си намирайте работа. Това няма да доведе до нищо добро. Изходът от сделката няма да е от най-приятните, а случаят просто ще прегори. 

7 разкошни и скъпи къщи по света
НОВИНИ
Автор Woman.bg

7 разкошни и скъпи къщи по света

Автор Woman.bg

Не вземайте и не давайте пари назаем 

Съществува мнение, че в този ден парите носят само отрицателна енергия, затова не се препоръчва да ги вземате и давате. Отложете всички финансови транзакции за друго време, в което нечистата сила няма да е толкова активна. 

Не пожелавайте зло на никого 

На петък, 13-ти, "законът на бумеранга" ще стане по-активен от всякога. Всички проклятия, обиди и гняв, които ще изпратите към други хора, ще се върнат при вас с още повече негативизъм. Не бива да обиждате хората с думи или дела, със завист или отмъщение. Това няма да завърши добре за вас (между другото, не бива да го правите и в който и да е друг ден). 

Не разказвайте сънищата си 

Често се случва да споделяме със семейството и приятелите си какво сме сънували предния ден. В петък 13-ти не трябва да правите това. Смята се, че по този начин може да загубите жизнена енергия и събитията от неприятния сън да се превърнат в реалност. 

Какво може да правите на петък 13-ти? 

Въпреки редица забрани, има ритуали, които трябва да се изпълняват на този ден, за да се привлече късмет. Нумеролозите смятат, че петък 13-ти съответства на числото 4 (3+1). 

Ето защо още от сутринта се препоръчва да застанете пред огледалото, да сресвате косата си в продължение на 3-4 минути, като същевременно повтаряте следните думи: "Парите идват в дома ми лесно и по най-добрия за мен начин. Нека бъде така." Смята се, че подобни утвърждения ще помогнат да се донесе просперитет в къщата. 

Казват, че този ден е добре да посветите на себе си - да четете полезни книги, да спортувате, да извършвате процедури за грижа, да се занимавате с хобита. Всичко, което правите на този ден, насочено към усъвършенстване на себе си, ще даде двоен плод.

Как номерът на апартамента може да повлияе върху целия ви живот
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Антония Михайлова

Как номерът на апартамента може да повлияе върху целия ви живот

Автор Антония Михайлова