Автор
Антония Михайлова

Учените са в паника: Мистериозна озонова дупка над Антарктида е придобила размерите на континент

Една от най-озадачаващите мистерии на нашето време започва да се разгръща все повече над Антарктида, придобивайки тревожни размери. Озоновата дупка, както я наричат ​​учените, е нараснала до гигантски размери - 26 милиона квадратни километра! За сравнение, самата площ на Антарктида е приблизително 14,1 милиона кв. км.

Най-страшното във всичко това е, че учените не могат да кажат какво точно се случва, но ако тази динамика продължи, то до края на 2023 г. дупката ще стане още по-голяма, и то в пъти по-голяма. И ако продължи да разширява размерите си, може да предизвика глобална катастрофа, която ще доведе до смъртта на целия живот на Земята. 

Апокалипсис
Апокалипсис

И така, какъв е този озон, който привлича толкова много вниманието на учените? Това е специална форма на кислород, но е от решаващо значение за поддържането на живота на Земята. Озоновият слой, високо над нас в стратосферата, се възприема като нашия естествен защитен щит, предпазващ ни от вредното ултравиолетово лъчение.

Защо тази година озоновата дупка над Антарктида нарасна толкова внезапно и бързо - до най-големия размер в историята на човечеството? Каква е причината за такова зловещо събитие? Подозренията на учените падат върху последните вулканични изригвания. 

Пророчествата се сбъдват: В Израел се случиха 3 знамения, които предричат ​​края на света
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Пророчествата се сбъдват: В Израел се случиха 3 знамения, които предричат ​​края на света

Автор Антония Михайлова

Изригването на връх Тонга през 2022 г. изпусна големи количества водна пара и други вредни вещества в стратосферата. Тази смес, според учените, допринася значително за разрушаването на озоновия слой. 

Заплахата от разрастване на озоновия слой тази година наложи незабавно предприемане на спешни действия за неговата защита с цел избягване на бедствието. След взетите мерки някои изследователи са обнадеждени и прогнозират, че ситуацията може да се подобри до 2050 г., пише Daily Mail. Важното е да не се допусне озоновата дупка да достигне до половината от размера на Земята. Тогава ще бъде много по-трудно планетата да се спаси.