Автор
Ива Петрова

7 от най-неприемливите и противни сексуални практики по света

Човешката сексуалност е богата и разнообразна, но има и такива практики, свързани с тази област на интимното поведение, които прескачат границата на допустимото, нормалното и приемливото. Тези необичайни желания, свързани със секса, са известни като „парафилии“ - тип поведение, характеризиращо се със сексуален акт, при който удоволствието не се получава по естествения начин, а включва фетиши и нетипични сексуални действия, противни на човешката природа.

Следват някои от най-противоестествените, етично неприемливи и отблъскващи практики, които съществуват по света и които са следствие на психично отклонение. 

Сомнофилия 

Самнофилия (somnophilia) е термин, използван за описване на сексуална насоченост или интерес, при които индивидът изпитва сексуално влечение или удоволствие при гледането на други хора, докато спят. Съществуват различни диапазони, които могат да варират от възбуда или мастурбация до практикуване на сексуален контакт със спящия човек.

Акротомофилия

Акротомофилия е фетиш или парафилия, при която индивидът изпитва сексуално влечение или удоволствие от интимни отношения с хора, които са ампутирани или са лишени от част от тяхното тяло, като например ръце или крака. Този фетиш може да включва сексуален акт с ампутиран партньор или да бъде свързан със сексуални фантазии с такива хора.

Уролофилия 

Уролофилията се характеризира със сексуално влечение или удовлетворение, свързано с уринирането. Индивидите, които страдат от уролофилия, могат да изпитват сексуално влечение към гледането на други хора, докато уринират, или към собственото си уриниране. Уролофилията често се счита за ненормална и се свързва със значителни проблеми в социалния контекст.

Какво разкриват за вас тайните ви сексуални желания? 
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Какво разкриват за вас тайните ви сексуални желания? 

Автор Ива Петрова

Формикофилия 

Въпреки че обикновено се свързва със зоофилия, формикофилията е различна парафилия, при която човек изпитва сексуално удоволствие чрез директен контакт с малки животни в ерогенните зони на тялото като пениса, клитора, гърдите или ануса. Най-често срещаните животни в тази практика са мравки, въпреки че може да се случи и с охлюви, жаби, пчели или червеи. Всички хора, които страдат от тази парафилия, изпитват възбуда, когато тези насекоми или малки животни ходят, хапят или жилят в областите, в които са поставени (независимо дали това причинява наранявания или не).

Алтокалцифилия

Алтокалцифилия е термин, който се използва за описване на сексуално влечение или интерес към обувки с високи токчета. Хората, които изпитват алтокалцифилия, намират сексуално удоволствие от гледането на други хора, особено жени, носещи обувки с високи токчета. Този фетиш може да включва фантазии, ролеви игри или сексуални актове, в които обувките с високи токчета играят важна роля.

Некрофилия

Некрофилията е парафилия, при която индивидът изпитва сексуално влечение или удоволствие от гледането на мъртви хора. Същият може да изпитва и желание за извърване на сексуален акт с такива. Този фетиш се счита за изключително аморален и неприемлив, както и за незаконен в повечето страни, тъй като включва противни и недопустими от морална гледна точка действия.

Айлурофилия 

При малък процент от населението любовта към котките може да поеме сексуален обрат, който би означавал появата на парафилия. Основният симптом е неподходящо привличане към тези животни. Човек с котешка парафилия може да реши да действа според импулсите си.