Автор
Антония Михайлова

7 модни тайни за неотразимия стил на туркините

Телевизионните звезди от Турция и техните забележителни превъплъщения плениха сърцата на зрители от цял свят, включително и у нас. Техният екзотичен чар, приказно излъчване, елегантност и финес се превърнаха в обект на подражание от страна на много почитателки на турските сериали. И наистина, има какво да се научи от стила на туркинята. Той е символ на яркост, ефектност и експерименти, вплетени по безупречен начин в спокойните, пастелни и нежни нюанси на турския шик.

Това, което за нас, на пръв поглед изглежда антитренд, е наложен в маниера на турските жени от дълго време и е не само интересно, но и модерно интегрирано в ежедневието. Какви изводи бяха направени от модната енциклопедия на турските телевизионни сериали и какви основни правила за стил за местните дами не знаехме досега, следва да научите в нашата селекция.

Изглеждаш "брилянтна" 

В гардероба на турската жена роклята с пайети не чака специален повод - напротив, тя често става част от ежедневната визия. Туркините вярват, че блясъкът не се нуждае от причина, защото благодарение на него можете да блеснете и да се чувствате безупречно по всяко време на годината и деня. Една от любимите комбинации на турските жени е ансамбъл от панталон и топ, изцяло бродиран с пайети. Удобен вариант, който може да се раздели, като заложите наплимер само на панталона и получите ефектен детайл с дискретна визия, и да го комбинирате с изчистено сако, така че визията да не е толкова крещяща.

View post on Instagram
 

Това, което за нас е антитренд, за тях е стил 

Туркините не се страхуват да ви съборят от стола със спиращи дъха тоалети. И ако те обичат толкова много блясъка, тогава не е чудно защо обичат и ярките щампи. За разлика от италианките, които предпочитат дискретна визия в и без това цветното си ежедневие, турските жени избират да се слеят с пейзажа. Флоралните шарки върху топове, панталони, рокли и дори шапки им позволяват да създават необичайни комбинации, които не само създават „уау“ ефект, но и така запомнящия се стил „турски шик“.

View post on Instagram
 

Експерименти с шал 

За феновете на „Почукай на вратата ми“ тайната е известна отдавна, защото героините от сериала често се появяват на екрана с шалове, известни в ориенталските среди под названието хиджаб. Всъщност този аксесоар се счита за много популярен сред модерните турски жени, но поставен не на главата, а на друга част от тоалета на жената. Той е страхотен както за кокетна декорация на чанта или шапка, така и като моден акцент тоалет - например като лента за глава.

View post on Instagram
 

Бижутата създават ореола около жената

Турските жени обичат бижутата, а евтините, но ефектни бижута за всеки ден са особено популярни сред тях. За туркините аксесоарите правят външния вид, а не го допълват. Следователно те са по-склонни да предпочитат дрехи със семпла кройка в минималистичен или небрежен стил, но определено ще разчупят модния тоалет със също толкова модерни големи обеци, масивни колиета и пръстени.

View post on Instagram
 

Контрастен детайл

Вторият най-популярен акцент след бижутата са ярките чанти или детайл от тоалета, които ще контрастират ярко на основния аутфит. Например черен ансамбъл с червена шапка или бял панталон с чанта в цвят на фуксия или други дискретни комбинации със сигурност ще бъдат избор на стилните турски жени. Те обожават да заложат в тоалета си поне един ярък детайл, който да прикове вниманието още от първия поглед.

View post on Instagram
 

Уникална асиметрия 

Ярките акценти, разбира се, са чудесен избор, но когато всяка втора турска жена използва същите техники, те престават да се открояват сред тълпата. Тогава на помощ идва играта с кройката. Така като част от "турския шик" стана и носенето на асиметрични топове, бодита, рокли и поли. Тази кройка изглежда скъпа, впечатляваща и, най-важното, интересна. Изборът сред асиметричните артикули е голям и разнообразен.

View post on Instagram
 
5 навика за красота, които научихме от туркините
ЗДРАВЕ
Автор Антония Дамянова

5 навика за красота, които научихме от туркините

Автор Антония Дамянова

Нежни и пастелни тонове

Турските жени предпочитат за по-голяма ефектност да заложат повече на аксесоарите, отколкото на цветовата палитра. По този въпрос те ще изберат пастелни и нежни нюанси. Люляк, светлорозово, праскова и лазур съставляват по-голямата част от гардероба на туркините. Тези цветове излъчват не само стил и елегантност, но и придават на притежателката си по-ефирен и младежки вид.

View post on Instagram