Автор
Woman.bg

Михаела Донска и Йоана Радева – създателките на бранд за козметика, който обикаля света

Разкажете кратко за вас и мотивацията ви да създавате козметика за цял свят? 

Михаела: Приятелството ни се зароди още в най-ранно детство покрай семействата ни. Израснали сме като сестри и сме преминали през много трудности и житейски ситуации заедно. От нашите баби научихме философията, на която е базиран подборът на съставките в нашите продукти. Тайната е в подборът на растения, които виреят естествено заедно в природата, комбинират се перфектно едно с друго и така дават най-добри резултати. Идея и концепция като тази определено липсват в козметичната индустрия в световен мащаб. Точно така се роди и създаването на козметичен бранд, който да даде един нов, по-иновативен прочит на природното ни богатство. Така направихме заявка, че българската козметика има и заслужава своето място на световната сцена. 

Защо жените трябва да използват козметика с български билки? С какво тя е по-различна? 

Йоана: България е една от малкото страни в света с толкова богати природни ресурси, чрез които може да се създаде завършен бранд с цялостна рутина за грижа за кожата. Силно вярваме във философията, че съставките, които природата ражда на една и съща географска локация си подхождат перфектно заедно. Смятаме, че е важно да съхраняваме традициите и знанието, което ни е оставено от предишните поколения, а именно използването на български билки и растения в грижата за кожата. Това все пак е минало през теста на времето и имаме многобройни сведения, че дава прекрасни резултати. Вярваме, че всяка жена трябва да даде шанс на българските билки и сама да види положителните промени в кожата си. 
 

От какво най-често са доволни клиентите ви? Какви резултати има козметиката върху кожата? 

Йоана: Най-честата обратна връзка, която получаваме от клиентите ни е, че са щастливи и дори малко изненадани от бързо видимите промени в кожата си след въвеждане на нашите продукти в рутината им. Кожата се изчиства, успокоява и започва да изглежда видимо свежа и възстановена. Освен това, много клиенти се впечатляват от изчистения и интересен състав. Растителните стволови клетки, които влагаме в 3 от нашите продукти, също са атрактивни за аудиторията ни. Те са извлечени на биотехнологичен принцип - изключително устойчив начин да се възползваме максимално от полезните вещества на дадено растение. Те подпомагат естествените процеси на възстановяване и обновяване на кожата. 

Каква е тайната на красивата кожа? 

Михаела: Вярваме, че тайната на красивата кожа се крие в минималистичната рутина. Смятаме, че човек няма нужда от много продукти, и е по-важно да се залага на качеството, отколкото на количеството. Важно е всяка дама да има нежен и ефективен почистващ продукт, хидратиращ крем с богат състав и разбира се, слънцезащитен продукт. Серум/тоник и маска за лице с по-целенасочена грижа са добро попълнение за поддържане на една кожа здрава и за постигане на трайни видими резултати. 

Защо в България е трудно да си успешен бранд? Защо потребителят предпочита да се довери на чужди и наложени козметични марки? 

Михаела: Човек може да постигне всичко, независимо пред колко трудности и препятствия е изправен по пътя. Едно от най-големите предизвикателства, което за съжаление срещаме на българския пазар е недоверието и скептицизма на хората към продуктите ни. Сякаш тук масово се залага на чужди фирми и производство, без да клиентите реално да се интересуват какво се влага в техните продукти и какви ценности и практики изповядват. Често се смята, че българското производство не е качествено и в следствие на това не е “допустимо” да бъде в по-висок ценови клас. Една от нашите цели и мисии е именно да разбием този мит и всъщност да докажем, че българската козметика може да бъде изключително качествена и ефективна. Смеем да твърдим, че нашите продукти по нищо не отстъпват на тези на международните, дори често ги превъзхождат в не един аспект. 

Лесно ли е да си жена – предприемач? 

Йоана: В предприемачеството предизвикателствата са ежедневие. За да бъде една жена успешна, определено се изисква гъвкавост, компромиси и голяма доза стоицизъм, но позитивните отзиви на клиентите ни са безценни! Вярваме, че всяка жена - предприемач трябва да бъде силна, уверена в способностите си и готова да поема рискове в името на мечтите и целите си. 

На кои пазари можем да ви открием? 

Михаела: Продуктите ни са достъпни във всички страни от Европейския съюз, също така можете да ги откриете във Великобритания, Хонг Конг и Израел. Съвсем скоро ни предстои и да навлезем във виетнамския и индийския пазар. 

Какво пожелавате на читателите на woman.bg? 

Йоана: Пожелаваме им да вярват в себе си, никога да не се страхуват да следват мечтите си. 
Михаела: Да отделят достатъчно време в грижата за себе си и кожата си.

(платено съобщение)